Družinska tragedija v Avstriji

Po sporu zaradi dediščine sin v bolnišnici, starša v krsti

R.T.
30. 8. 2021, 17.22
Posodobljeno: 30. 8. 2021, 17.23
Deli članek:

71-letna ženska je bila na mestu mrtva, njen 81-letni soprog je umrl na poti v bolnišnico, njun sin pa je strelne rane preživel.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Družinska hiša v občini Maishofen v avstrijski zvezni deželi Salzburg je bila včeraj prizorišče krvavega spora, v katere so se zapletli 81-letni moški, njegova 71-letna soproga in njun 51-letni sin. Spor, ki se je vrtel okoli dediščine, se je po poročanju avstrijskih medijev kuhal že dlje časa.

Kaj natančno se je v hiši dogajalo včeraj zvečer, še ni znano, prav tako ni znan natančen vzrok smrti ostarelih zakoncev. Jasno je le, da so v nekem trenutku odjeknili streli. 71-letnica je umrla na kraju dogodka, 81-letnik pa ni preživel poti v bolnišnico. Reševalci so nato njunega 51-letnega sina na kraju za silo pokrpali zaradi strelne rane na predelu čeljusti in ga nato pepeljali v bolnišnico v Salzburgu. Policisti so z informacijami skopi, obdukcijo na truplih pokojnih zakoncev pa naj bi opravili še danes. Prve ugotovitve kažejo, da so bili prepiri v družini, ki se ukvarja z oddajanje apartmajev, pogosti. 81-letnik naj bi bil sicer izkušen lovec, s puško pa naj bi spretno rokovala tudi njegova soproga.