Gasilci od vrat do vrat

VIDEO in FOTO: V Milanu zagorela 15-nadstropna stolpnica

S.R.
29. 8. 2021, 19.00
Posodobljeno: 29. 8. 2021, 21.06
Deli članek:

Milanski gasilci so se danes spopadli z obsežnim požarom, ki je izbruhnil v 15-nadstropni stolpnici.

Facebook
Obsežen požar v Milanu.

Požarom na ulici Antonini na jugu Milana je gasilo veliko število gasilcev, na kraju so bila prisotna tudi reševalna vozila. Ob približno 17.30 uri je zagorelo domnevno na najvišjem nadstropju 15-nadstropne zgradbe.

Po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera je prisotnih več deset gasilskih vozil in šest reševalnih vozil. Po prvih informacijah naj bi gasilcem, ki so na kraj prispeli prvi, uspelo rešiti stanovalce na 15. nadstropju, kjer je zagorelo.

Corriere della Sera še poroča, da je zagorela 60 metrov visoka zgradba z imenom "Torre dei Moro." Fasado so v celoti zajeli zublji, zaenkrat pa še ni znano, ali je poškodovana tudi konstrukcija. Vzrok požara še ni znan, a naj bi plameni iz najvišjega nadstropja zajeli fasado in se nato razširili čez celotno zgradbo. Iz zgradbe naj bi sicer uspešno evakuirali približno 70 družin. Približno 20 oseb je potrebovalo zdravniško oskrbo, ker so se nadihale dima, a naj bi bili vsi v dobrem zdravstvenem stanju.

"Zaenkrat ni poročil o žrtvah ali poškodovanih," je dejal župan Giuseppe Sala. Zgradbo bodo zdaj pregledali gasilci, ki bodo vdrli v vsako posamezno stanovanje in iskali morebitne žrtve. Sala sicer verjame, da je bilo dovolj časa, da so stavbo zapustili vsi stanovalci.