Pogrešana državljanka BiH

V gozdu nedaleč od Salzburga policijski pes izvohal truplo

R.T.
28. 8. 2021, 19.55
Posodobljeno: 29. 8. 2021, 11.01
Deli članek:

Natančne odgovore bo dala obdukcija, a so v avstrijski policiji prepričani, da so našli truplo pogrešane 44-letne državljanke Bosne in Hercegovine. Njenega nekdanjega soproga še vedno iščejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V gozdu na območju občine Großgmain pri Salzburgu je policijski pes danes našel truplo ženske. Identiteta pokojne uradno še ni potrjena, saj bo obdukcija predvidoma opravljena v ponedeljek, a je avstrijska policija že sporočila, da gre skoraj zagotovo za pogrešano bosansko državljanko, ki si je življenje ustvarila v Salzburgu.

V Avstriji je namreč že od torka potekala iskalna akcija za 44-letnico in njenim nekdanjim soporogom, 47-letnikom, ki je prav tako bosanskih korenin. Ločila sta se pred letom dni, prejšnji teden pa sta se srečala, da bi se pogovorila o prodaji skupnega stanovanja, poroča Kronenzeitung. Od takrat o dvojici ni bilo več ne duha ne sluha. Policiste je do gozda jugozahodno od Salzburga vodila zadnja zaznana lokacija njunih mobilnih telefonov. Tam so nato našli zapuščen avtomobil njenega soproga.

Območje najdbe trupla so v popoldanskih urah začeli preiskovati forenzični izvedenci, a so informacije o okoliščinah še skope. Vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji, a policija zadevo že obravnava kot kaznivo dejanje umora. Iskalna akcija za izginulim soprogom in tudi glavnim osumljencem se nadaljuje.