Ena oseba v bolnišnici

Na gorenjski avtocesti pred Ljubljano verižno trčenje petih vozil

S.R.
25. 8. 2021, 08.08
Posodobljeno: 25. 8. 2021, 10.32
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti pred Ljubljano je zaradi verižnega trčenja nastal daljši zastoj. Avtocesta je zdaj znova v celoti odprta.

Promet.si
Prometna nesreča je ohromila gorenjsko avtocesto, na kraj je prispel tudi rešilec.

Malo pred 8. uro zjutraj je voznike na poti v Ljubljano pri počivališču Povodje na gorenjski avtocesti zaustavila prometna nesreča. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je pred priključkom Brod proti Ljubljani verižno trčilo pet osebnih vozil. Kraj nesreče so zavarovali ljubljanski gasilci, ki so do prihoda reševalcev nudili pomoč eni poškodovani osebi. Reševalci so jo nato prepeljali v ljubljanski klinični center.

Dlje časa sta bila zaprta tako vozni kot prehitevalni pas, promet pa potekal samo po skrajno desnem pasu. Nastal je devetkilometrski zastoj, a so posledice nesreče že odpravljene, promet pa je znova stekel.

Promet.si
Stanje pred priključkom Brod.

Promet je sicer oviran tudi na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani. Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje vzhod in Dramlje je proti Mariboru nastal kilometer in pol dolg zastoj..

S težavami se srečujejo tudi na pomurski avtocesti, kjer je zaradi razlitja nevarne snovi močno oviran promet med Lendavo in Turniščem proti Dolgi vasi. Hitrost je omejena na 80 kilometrov na uro.