grozljivka na hrvaškem

Krvavi obračun v Medžimurju: v streljanju ubita ženska, tri osebe se borijo za življenje

R.T.
25. 8. 2021, 07.26
Posodobljeno: 25. 8. 2021, 13.46
Deli članek:

Ženski ni bilo pomoči.

STA
Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji poročajo o grozljivki, ki se je včeraj zvečer odvila v naselju Parag v Medžimurju.

V romskem naselju se je sprlo več oseb, domnevno naj bi šlo za dve družini, okoli 21. ure pa je za zdaj še neznani strelec izstrelil več nabojev. V streljanju je umrla ženska, več oseb je bilo ranjenih. "Prišlo je do prepira, nekdo je vzel avtomatsko puško in začel streljati. Med sosedi je prišlo do spora zaradi problematičnega fanta", je povedal Matjaš Oršuš iz romskega naselja Parag.

V bolnišnico v Čakovcu so prepeljali osem ljudi. Med tremi, ki so jih zjutraj odpustili v domačo oskrbo, sta tudi dve deklici. "Žal je ena oseba, ženska rojena leta 1962, hudim poškodbam podlegla. Štiri osebe so bile sprejete na kirurški oddelek in operirane. Ena oseba je dobro, izven življenjske nevarnosti, tri osebe pa imajo hude poškodbe. Operacija ene osebe je trajala skoraj vso noč," je za hrvaške medije povedal v.d. direktorja bolnišnice v Čakovcu Igor Šegović in dodal: "Trenutno so tri osebe, ki so bile operirane, na respiratorju, zdravniki se borijo za njihova življenja, najverjetneje pa bo vse v redu".

Policisti so sinoči sicer prijeli tri osebe, ki naj bi bile povezane s krvavim obračunom. Preiskava je v teku. 

Ob tem so sporočili, da so trenutno "varnostne razmere v naselju Parag stabilne in pod nadzorom policije, za občane pa ni dodatnih nevarnosti".