okruten umor iz ljubosumja

Na smrt pretepena je moledovala za življenje, on pa jo je zmerjal in zbadal

B.K.
21. 8. 2021, 14.36
Posodobljeno: 21. 8. 2021, 14.36
Deli članek:

Moledovala je, on pa jo je zbadal in provociral.

Facebook
Sabrina Harooni

Oblasti ameriške zvezne države Pensilvanija so na dosmrtno ječo obsodile 24-letnega Nicholasa Formana, ki je pred letom dni do smrti pretepel svojo 22-letno izbranko Sabrino Harooni. Primer je odmeval v javnosti, ko se je razvedelo, da je Forman pretepeno dekle med umiranjem zbadal in provociral.

Umor se je zgodil lanskega februarja, povod pa je bilo nedolžno kratko sporočilo. Mlad par, ki se je zvečer zabaval v lokalnem baru, je domov odšel z voznikom Uberja Danielom Persingom, ki je kasneje postal ključna priča v postopku proti Formanu.

Kot je dejal Persing naj bi se par sprl, ko je dekle dobilo sporočilo, ki naj bi ji ga poslal njen bivši fant. Forman ji je zaukazal, naj mu pokaže telefon, a dekle ga je zavrnilo. Forman naj bi še dalje vztrajal, na koncu pa ji je celo zagrozil, da je ne bo spustil domov, dokler mu ne pokaže sporočila. Ko ju je Persing odložil na dvorišču Formanova hiše, je ugasnil avtomobil in nekaj časa počakal. Zaskrbelo ga je namreč za mlado punco, saj je Forman postajal vse bolj nasilen.

Persing naj bi kmalu zaslišal krike in zvoke razbijanja, a je nato hitro vse potihnilo. Po desetih minutah tišine je sedel nazaj v avtomobil in odpeljal.

Haroonijevo je pred smrtjo videla še ena priča. Brady Reese je bil ravno takrat na obisku pri starših, ki sta Formanova soseda. Videl je mlado Sabrino, kako se opoteka. Zdelo se mu je, da je na tiho izustila “na pomoč”, a ni bil gotov. Nato je do njega stopil Forman in mu rekel, da je njegovo dekle zelo pijano, Haroonijeva pa naj bi se na to odzvala tako, da je dvignila palec, kot da je vse v redu. Zaprla sta se v hišo in Reese ju ni več videl.

Naslednji dan je Sabrina Harooni podlegla kritičnim poškodbam, ki jih je zadobila tisto noč. Kot so ugotovili preiskovalci, jo je Forman doma napadel in začel silovito pretepati in daviti. Udarci so bili tako močni, da so povzročili notranje krvavitve. Še posebej hudo so bili poškodovani njeni možgani.

Naslednje jutro je Forman poklical taksi, vanj zvlekel negibno telo Haroonijeve in vozniku naročil, naj ju pelje do bolnišnice. Ko so ju na urgentnem oddelku sprejeli, je bilo njeno telo “ledeno hladno”, je na sojenju kasneje dejala medicinska sestra, ki jo je sprejela. Pod nosom je imela zasušene sledi krvi, okoli ust pa vidne sledi bruhanja. Ker ni kazala znakov življenja, so jo sestre začele oživljati. Kljub temu, da je prišla do zavesti, ni zdržala dolgo. Dejala je, da se ji zdi, da ji pljuča zaliva voda, nato je izdihnila.

Obdukcija je pokazala, da je imela Haroonijeva močne krvavitve v možganih, ki so bile posledice močnih udarcev, zaradi davljenja pa je imela poškodovana tudi dihala.

Forman umora najprej ni priznal. Izmislil si je, da naj bi njegovo dekle med zabavo prejšnji večer preteple tri ženske. A policisti so kmalu prišli do izjav Persinga in Reesa in Forman je videl, da mu laganje ne bo več pomagalo. Umor je priznal.

Kasneje so policisti na njegovem telefonu našli še videoposnetek, ki je nastal v noči umora. Haroonijeva je na njem nemočna ležala na tleh, bruhala in se borila za zrak, medtem pa jo je Forman zbadal in provociral. “To se zgodi s prevaranti in lažnivci,” je rekel, medtem ko je Sabrina moledovala za življenje.

Sojenje proti Formanu se je zaključilo že po štirih dneh, saj je umor priznal. Obtožil ga je celo njegov zagovornik Michael John, ki je dejal, da je njegov klient “sebičen kriminalec, ki je storil umor.” Kljub temu ga je zagovarjal, saj da umor ni bil načrtovan pač pa ga je storil v afektu.

Ko so na sojenju predvajali videoposnetek iz Formanovega telefona, se je Sabrinina mati Rabia zlomila in zakričala: “Kako si lahko kaj takšnega storil mojemu detetu?”

Porota ga je obsodila umora prve stopnje, sodnik pa mu je izrekel kazen dosmrtne ječe.

Montgomery County Sheriff’s Office
Nicholas Forman