Iz policijskih krempljev

Hrvatom iz marice pobegnil 22-letnik, ki ga prek Interpola išče slovenska policija

S.R.
19. 8. 2021, 10.51
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 12.59
Deli članek:

Hrvaška policija je z informacijami skopa, znano je le, da ubežnika še niso ujeli.

STA
Fotografija je simbolična.

Kot smo poročali včeraj, je hrvaškim policistom malo pred 16. uro v središču Zagreba kar iz marice pobegnil moški, vklenjen v lisice. Začela se je obsežna policijska operacija, lov za ubežnikom, a ubežnika niso uspeli dobiti v policijsko pest.

Kot danes poroča portal Index.hr, gre za moškega, ki so ga včeraj popoldne peljali na zaslišanje. Med begom mu je kljub lisicam uspelo napasti enega od policajev, nato jo je pobrisal med zagrebške ulice. Poškodovani policaj je noč nato preživel v bolnišnici. Policija uradnih podatkov o ubežniku še ni razkrila, po neuradnih informacijah portala pa gre za 22-letnika, ki ga zaradi kaznivega dejanja ropa iščejo slovenski organi pregona. Hrvaška policija naj bi ga 17. avgusta aretirala na območju zagrebškega Maksimirja, včeraj pa ga je čakalo zaslišanje na okrožnem državnem tožilstvu.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović danes ni imel veliko novih informacij o ubežniku in rezultatih policijskega lova. »Kolikor je meni znano, ga zagrebška policija intenzivno išče. Gre za tiralico Interpola, osebo iščejo zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje. Upam, da bo policija zadevo rešila hitro,« je dejal notranji minister. Pojasnil je še, da je treba razumeti, da vsak dan izvršujejo evropske naloge za prijetje in da so samo včeraj na tej podlagi teh nalogov aretirali štiri osebe.