Tujki v telesu

Šestkrat ustreljen, a zaradi covida na operacijo čaka že 10 dni

R.T.
17. 8. 2021, 18.43
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 19.59
Deli članek:

“Malce me že frustrira to, da imam že več kot teden dni v telesu naboje.”

Reuters
Bolnišnica Ben Taub, Houston.

Joel Valdez že več kot teden dni leži na oddelku bolnišnice v ameriškem mestu Houston. Ima zlomljeno roko, v telesu pa ima šest nabojev.

Valdez je bil žrtev streljanja, do katerega je prišlo, ker je bil priča družinskemu nasilju. Nasilnež je Valdeza opazil, potegnil pištolo in osemkrat ustrelil proti njemu. Šest nabojev je zadelo telo, eden mu je zlomil roko, eden ga je zadel celo v prsi.

Napad se je zgodil prejšnjo soboto, odtlej pa Valdez leži na intenzivnem oddelku bolnišnice Ben Taub v Houstonu. Oddelek je zaseden 103-odstotno, tretjina vseh bolnikov je tam zaradi covida. Pacienti, ki potrebujejo nujno zdravljenje na posege čakajo po več dni. Ker življenje Joela Valdeza ni kritično ogroženo, tam čaka že enajsti dan. Do operacije naj bi prišlo kmalu, mo obljubljajo, a sam je obupan. “Frustrirajoče je, ko imaš že več kot teden dni polomljene kosti, v telesu pa naboje,” je dejal za lokalno televizijsko izpostavo Fox 26. “Vsi so presenečeni, da sem še kar v tej postelji.”

Teksas je sicer ena izmed ameriških zveznih držav, ki se trenutno spopada s povišanim številom okužb. Sedemdnevno povprečje smrti se zdaj giblje okoli števila 80, kar je največ od Marca.