Oborožen

FOTO: Dobili mladoletnika, ki je na Ptuju grozil z orožjem

J.P.
17. 8. 2021, 14.07
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 14.09
Deli članek:

Mladoletnika čaka kazenska ovadba.

PP Ptuj
Zaseženo "orožje"

Policisti so prijeli osumljenca ropa in poskusa ropa na Ptuju. O prvem so bili obveščeni 22. julija, ko je neznanec na Kraigherjevi ulici pristopil do 40-letnice, pred njo napel pištolo in zahteval, da mu izroči torbico in denarnico. Oškodovanka je iz denarnice vzela denar, ki ga je imela, in mu ga izročila,
neznani storilec pa ga je vzel, se obrnil in stekel v smeri šolskega centra. Po nekaj minutah je ustavila policijsko patruljo, ki je pripeljala mimo, in ji prijavila dogodek. 

Poškodovanih ni bilo.

11. avgusta je znova "udaril", tokrat na ptujski avtobusni postaji, kjer je prikolesaril do 59-letne Ptujčanke in njene 25-letne hčerke. V angleščini je zahteval denar, na kar nista pristali. Zahtevo je tudi tokrat podkrepil s pištolo – zagrozil jima je, da jima bo "odpihnil glavi". Ni ju prepričal; praznih rok je odkolesaril proti ptujski železniški postaji.

Policisti so mladoletnega osumljenca izsledili včeraj, ga pridržali in opravili hišno preiskavo njegovega domovanja. Zasegli so mu več plinskih nabojev, tri airsoft pištole in plinsko pištolo. Preiskovalci menijo, da jih je uporabljal pri ropu oziroma poskusu ropa.

Čaka ga kazenska ovadba.