Z avtomobilom pod tovornjak

FOTO: Znanih več podrobnosti včerajšnje grozljivke na dolenjski avtocesti ...

S.R.
17. 8. 2021, 07.42
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 07.43
Deli članek:

Policisti so danes sporočili prve ugotovitve s kraja včerajšnje tragedije pri Novem mestu. Preiskava sicer še ni zaključena.

Facebook / Policijske kontrole Dolenjska
Osebni avto je končal pod zadnjim delom tovornjaka.

O včerajšnjo grozljivi prometni nesreči na dolenjski cesti, kjer je osebno vozilo končalo pod priklopnikom tovornega vozila in v kateri sta umrli dve osebi, smo že poročali. Pripetila se je malo pred 15. uro za priključkom Novo mesto – zahod v smeri proti Ljubljani.

Prve ugotovitve policistov kažejo, da je 63-letni voznik osebnega vozila med vožnjo v smeri Ljubljane malo naprej od priključka na avtocesto Novo mesto - zahod prehiteval ter se v zaključku manevra silovito zaletel v zadnji del tovornega vozila, za volanom katerega je sedel 40-letni voznik iz Bosne in Hercegovine. Tako voznik kot njegova 55-letna sopotnica, oba iz Gorenjske, sta bila na mestu mrtva, so pojasnili iz PU Novo mesto.

Policija je o tragediji obvestila dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca, ogled pa so opravili prometni policisti iz Novega mesta. Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče nadaljujejo, saj preiskava še ni zaključena. 

Promet je bil zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic na tem delu avtoceste oviran do sedme ure zvečer, so še dodali policisti.