»lutka v obliki kadavra«

Očetovo glavo je položil na krožnik in jo shranil v zamrzovalniku

R.T.
13. 8. 2021, 10.46
Posodobljeno: 13. 8. 2021, 10.49
Deli članek:

Policistom je povedal, da je v spalnica ležala lutka, podobna njegovemu očetu.

Lancaster Police
Donald Meshey mlajši

Na vrata ene od hiš v mestu Lancaster v ameriški zvezni državi Pennsylvania so v sredo potrkali policisti. Na kraj jih je poklicala sorodnica tamkaj živečih očeta in sina, ki je v zamrzovalniku našla odrezano glavo. V hiši jih je pričakal 32-letni Donald L. Meshey mlajši. Njegovega 67-letnega očeta Donalda L. Mesheyja starejšega ni bilo na spregled.

Mesheyja mlajšega so iz hiše odpeljali v lisicah, po poročanju lokalnih medijev naj bi jim namreč na kraju dejal, da je v očetovi spalnici našel »lutko v obliki kadavra,« ki je bila videti in slišati kot njegov oče. Policija identitete pokojnega še ni uradno razkrila, a naj bi zagotovo šlo za Mesheyja starejšega. Do zamrzovalnika jih je po prihodu odpeljal sam Meshey mlajši, iz njega odvzel človeško glavo na krožniku in jo pokazal. Priznal je, da je v »lutko« dve do tri minute zabadal nož in jo nato z žago obglavil. Glavo je shranil v zamrzovalniku, preostale dele trupla pa je spravil v vreče za smeti in jih odnesel v klet.

Meshey mlajši je osumljen kaznivih dejanj umora, skrunitve trupla in preprečitve dokazovanja. Že v preteklosti naj bi bil sicer obsojen zaradi nadlegovanja in drugih deliktov, sodišče pa ga je med drugim poslalo na tečaj za obvladovanje jeze.