Črna kronika

VIDEO: V grozljivi nesreči umrlo najmanj 10 migrantov, številni se borijo za življenje

R.T.
5. 8. 2021, 10.17
Posodobljeno: 5. 8. 2021, 10.19
Deli članek:

V Teksasu je v nesreči s prenatrpanim kombijem umrlo najmanj 10 ljudi. Vsi naj bi bili migranti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila približno 80 kilometrov od teksaškega mesta McAllen, ki se nahaja na meji z Mehiko. Po navedbah policije je kombinirano vozilo, v katerem je poleg voznika sedelo kar 29 potnikov, s ceste zletel na precej odročnem kraju. V enem od ovinkov naj bi voznik zaradi prevelike hitrosti in prekomerne obremenitve izgubil oblast nad vozilom, ki je trčilo najprej v električni drog in nato v znak za ustavljanje. Lokalni šerif Urbino Martinez je pojasnil, da so bili verjetno vsi potniki migranti.

Nesreča se je sicer zgodila nedaleč od ene od mejnih kontrolnih točk. Umrlo je najmanj 10 ljudi, vključno z voznikom, še 20 pa jih je poškodovanih. Reševalci so poškodovane prepeljali v bolnišnico v bližnje mesto Corpus Christi. Vsi so utrpeli hujše poškodbe, nekateri med njimi pa se še vedno borijo za življenje.

Gre za novo v seriji smrtonosnih prometnih nesreč ob ameriški meji z Mehiko, v katerih so bili udeleženi migranti. Marca je denimo v nesreči na jugu Kalifornije umrlo 13 oseb, ki so malo pred tem prečkale ameriško južno mejo. Manj kot dva tedna pozneje je v Teksasu med begom pred policijo poltovornjak, poln ljudi, trčil v drugo vozilo. Umrlo je osem oseb.