Več poškodovanih

V farmacevtskem podjetju, ki sodeluje v proizvodnji Pfizerjevega cepiva, iztekla nevarna snov

S.R.
5. 8. 2021, 08.54
Posodobljeno: 5. 8. 2021, 08.59
Deli članek:

V nesreči v nemškem farmacevtskem podjetju, ki proizvaja tudi cepivo proti covidu-19 BioNTech/Pfizer, se je poškodovalo več oseb.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V farmacevtskem podjetju Rentschler Biopharma v Laupheimu v zvezni deželi Baden-Württemberg je včeraj počila cev, iz katere je začelo iztekati topilo. Zaradi neposrednega stika s snovjo so po poročanju nemške radiotelevizije Deutsche Welle v bolnišnico odpeljali štiri zaposlene, a je na opazovanju ostalo še devet delavcev, ki z iztekajočim topilom sicer niso bili v neposrednem stiku, a bodo morda vseeno čutili posledice. Skupaj gre za 13 zaposlenih, ki so bili v času nesreče prisotni na proizvodnji liniji. Po navedbah tiskovnega predstavnika policije se lahko morebitne zdravstvene težave pri zaposlenih pojavijo še nekaj ur po dogodku. Po zadnjih podatkih sta sicer na opazovanju ostala le še dva zaposlena.

Iz podjetja, ki sodeluje v proizvodnji cepiva Comirnaty farmacevtske družbe Pfizer, so že sporočili, da nesreča ne bo vplivala na proizvodnjo cepiva. »Proizvodnja aktivnih farmacevtskih učinkovin za naše stranke se nadaljuje brez prekinitve, ne pričakujemo nobenih zastojev ali izpadov,« je pojasnila tiskovna predstavnica.

Policija je še pojasnila, da so snov iz prostorov pozneje odstranili »posebej usposobljeni uslužbenci podjetja,« vzrok nesreče pa še preiskujejo.