Reševalni pas

FOTO: Nezaslišano ravnanje voznikov na štajerski avtocesti, reševalka in gasilec tekla do kraja nesreče ...

S.R.
4. 8. 2021, 09.42
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 11.02
Deli članek:

Reševalni pas rešuje življenja, saj se z njim reševalcem omogoči čim hitrejši prihod na kraj nesreče. Današnje dogajanje na štajerski avtocesti je bilo naravnost sramotno.

Domzalec.si/CZR Domžale
Težave za gasilce in reševalce.

Pristojni voznike že leta opozarjajo na pravilno razvršanje na avtocesti, ko to ohromi prometna nesreča, a nekateri prav tako že leta sedijo na ušesih, ali pa jim je za človeška življenja malo mar. Pri reševanju namreč pogosto odločajo minute, celo sekunde, zato je ključno, da so reševalne ekipe na kraju nesreče v najkrajšem možnem času. To jim z vzpostavitvijo reševalnega pasu olajšajo vozniki, ki so pred nesrečo ostali v koloni.

Domzalec.si/CZR Domžale
Posledice prometne nesreče pred predorom Podmilj.

Kot smo danes že poročali, sta štajersko avtocesto danes ohromili dve prometni nesreči. Prva med priključkom Blagovica in predorom Podmilj in drugapri počivališču Lukovica. Posledice so že odstranili, a so imeli pri dostopu do ene od nesreč zaradi ravnanja voznikov v koloni kot kaže velike težave tako reševalci kot gasilci.

Facebook
Prizori, ki se ne bi smeli dogajati.

Gasilci in reševalci peš

Kot je v objavi, ki so jo nato delili na Twitter profilu "Reševalni pas", pojasnila ena od ogorčenih očividk, ki je v daljši koloni čakala na zaključek intervencije, je bila pot na kraj nesreče povsem onemogočena. Tako sta morala "reševalka s polno torbo in gasilec tečt na kraj intervencije na avtocesti zato, ker ljudje, ne vedo kaj je to reševalni pas!!!" je zapisala ter dodala: "Upam, da ko jo boš rabil ti ali tvoj otrok, bo čas do njihovega prihoda veliko krajši."

Domzalec.si/CZR Domžale
Težave za gasilce in reševalce.

Po poročanju portala domzalec.si, je v prvi nesreči prišlo do naleta dveh vozil, potem ko je kombinirano vozilo trčilo v terensko vozilo s priklopnikom, ki je zaradi okvare stalo na počasnem pasu. V primeru druge nesreče so trčila tri vozila, ena oseba pa se je lažje poškodovala. Tomaž Kovač, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, je za portal potrdil, da so imele intervencijske enote težave pri prebijanju na kraj prometne nesreče, udeleženci v prometu so bili namreč razvrščeni v treh kolonah, tako gasilci kot reševalci pa so morali posledično iz vozil, saj vožnja po neobstoječem reševalnem pasu seveda ni bila mogoča.