Ugriznil jo je v roko

V Gradcu med bananami strupen pajek, prodajalka pristala v bolnišnici

R.T.
3. 8. 2021, 12.37
Posodobljeno: 3. 8. 2021, 14.16
Deli članek:

V enem od supermarketov na obrobju Gradca se je včeraj odvila grozljivka, vsaj skozi oči prodajalke, ki je zaradi dogodka pristala v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je ob približno 14.30 uri, ko je 43-letna prodajalka pospravljala prodajno polico z bananami. Nenadoma je začutila močan ugriz, roka pa ji je v nekaj minutah močno otekla. Vse se je dogajalo izredno hitro, prodajalko pa so z rešilcem prepeljali v graško bolnišnico, a se je na srečo že v večernih urah lahko vrnila domov. Za dramo je najverjetneje poskrbel pajek iz rodu brazilskih potujočih pajkov, ki se nadvse radi zadržujejo med bananami, zaradi česar so si prislužili tudi vzdevek »bananji pajki.«

Pristojni domnevajo, da je pajek v Avstrijo pripotoval skupaj s pošiljko banan iz Ekvadorja. Policija je morala trgovino začasno zapreti, na kraj pa so poklicali Wernerja Stangla, strokovnjaka za pajke, plazilce in podoben živelj, ki pogosto rešuje tovrstne zagatne primere. Po poročanju časnika KronenZeitung se je v medijih nazadnje pojavil, ko je imel opravka s kačo, ki je na stranišču v »mehko tkivo« pičila nekega moškega z avstrijske Koroške.

Stangl se je v trgovino podal v popolni zaščitni opremi, saj so, kot je pojasnil sam, »ti pajki zelo agresivni, skačejo v ljudi, tudi v obraz.« A je bil Stangl v svoji iskalni akciji tokrat neuspešen. Prepričan je sicer, da je ugriz zakrivil pripadnik rodu brazilskih potujočih pajkov. Dejal je, da niso zelo veliki, a so »zelo strupeni. Ugriz je lahko tudi smrtonosen.« Prodajalka je tako imela kar veliko srečo, njeno zdravstveno stanje pa naj bi bilo dobro. V večernih urah so v trgovino nato vstopili zatiralci škodljivcev, ki so prostore zaplinili. Pristojni so ocenili, da pajek ne predstavlja več nevarnosti, trgovina pa je od jutra znova odprta.