Dva poškodovana, eden huje

FOTO: Podrobnosti jutranje drame v Novem mestu: policist obležal ukleščen pod vozilom

S.R.
3. 8. 2021, 10.47
Posodobljeno: 3. 8. 2021, 12.17
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o jutranji hudi nesreči na Andrijaničevi cesti v Novem mestu, v kateri sta se poškodovala dva policista, od tega eden huje.

PU Novo mesto
Volkswagen passat po jutranjem trčenju s policijskim vozilom.

Začelo se je ob približno 5.20 uri. Novomeški policisti so nevarnega voznika opazili že med kontrolo prometa na dolenjski avtocesti pri postajališču Starine. Sedel je v osebnem avtomobilu znamke Volkswagen passat, njegova vožnja pa je bila očitno nezanesljiva, zaradi česar so ga policisti poskušali ustaviti. Ni jih upošteval, temveč je stopil na plin in odvijugal naprej proti Novemu mestu.

Policisti so takrat o dogajanju obvestili svoje kolege na terenu, na poziv pa sta se med drugim odzvala policista, ki sta svoje vozilo ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi "za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil," so pojasnili pri PU Novo mesto. A časa je bilo premalo, saj je v tistem trenutku iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik in izgubil oblast nad vozilom. Po bočnem drsenju je čelno trčil v policijsko vozilo, ki ga je odbilo v oba policista, ki sta se nahajala ob vozilu. V nesreči sta se poškodovala oba policista, pri čemer je eden obležal ukleščen pod vozilom. Na pomoč so jima priskočili kolegi in nek občan, ki se je nahajal v bližini. Policista so uspešno rešili izpod vozila. Kot še pojasnjujejo policisti, se je eden od njiju huje poškodoval, drugi pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Star znanec, ki ga pogosto poganja alkohol

Povzročitelj in oba potnika v njegovem vozilu so ostali nepoškodovani. Gre za 25-letnika z območja Krškega, ki po navedbah novomeških policistov nima veljavnega vozniškega dovoljenja in ki so ga zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov obravnavali že 33-krat, kar sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Tokrat ni bilo nič drugače, le da so bile posledice precej hujše. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled in ga pridržali. O njegovi nadaljnji usodi bosta najprej odločala preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti vse okoliščine nesreče sicer še vedno preiskujejo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.