"močan vonj po razpadanju"

Po treh letih našli razpadajoče truplo pogrešane najstnice

R.T.
3. 8. 2021, 07.31
Posodobljeno: 3. 8. 2021, 07.31
Deli članek:

Kaj je šlo narobe?

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Organi pregona v ameriški zvezni državi Oklahoma so sprožili preiskavo v primeru smrti mlade ženske, katere truplo so našli tri leta po tem, ko so jo domači prijavili za pogrešano. Truplo, dodobra razpadlo, so našli v kleti stanovanjske hiše.

Margarita Sandoval je bila stara 19 let, ko je leta 2018 nenadoma izginila iz domačega mesta Norman v Oklahomi. Tri leta o njej ni bilo ne duha, ne sluha, maja pa so lokalni policisti dobili namig, da v kleti neke stanovanjske hiše leži truplo. Kasneje se je izkazalo, da gre za pogrešano Margarito.

Policisti so v poročilu dogodka zapisali, da so v kleti naleteli na škatlo, iz katere je “kapljala tekočina”, opazili so tudi, da “iz nje letajo žuželke”. Kmalu jim je nosnice napolnil “močan vonj po razpadanju”. Poklicali so forenzike, ki so v škatli našli truplo, ovito v “20 do 30 plasti debele plastike”.

Lastnik stanovanja, ki tam živi od leta 2019 o truplu ni vedel povedati ničesar. Trenutno sodeluje s policijo, dejal pa je, da je klet posojal prijatelju, ki je tam shranil nekaj svojih stvari.

Margaritina sestra Taylor Hearon je za lokalne medije povedala, da je imela njena sorojenka mentalne težave, zaradi katerih je dobivala socialno podporo. “Takoj, ko je dopolnila 18 let je za večino ljudi postala le velik znak za dolar,” je dejala. Pokojna Margerita je namreč že leta 2018 vložila pritožbo zaradi domnevne zlorabe njenih skrbnikov. “Vedeli smo, da je nekaj narobe, ko ni več poklicala moje mame,” je še dejala Taylor.

Policija za smrt najstnice ni osumila še nikogar.