Trije

Dolenjski policisti izsledili pobegle voznike

B.K.
2. 8. 2021, 14.24
Posodobljeno: 2. 8. 2021, 14.57
Deli članek:

Vsi trije so vozili pod vplivom alkohola. Zato so najbrž tudi bežali.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V petek popoldne je voznik osebnega avtomobila na avtocesti pri počivališču Starine trčil v drugo vozilo in odpeljal naprej. Policisti so ga na podlagi opisa vozila uspeli izslediti in ugotovili, da gre za 38-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Moral bo pred sodnika, ki mu bo v skladu z zakonom izrekel globo v višini 2.400 evrov in 18 kazenskih točk.

V noči na nedeljo je v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in pobegnil. Tudi njega so policisti uspeli izslediti. Nesrečo je povzročil 18-letni voznik začetnik, ki je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izrekli globo v višini 1.100 evrov. Dobil je tudi sedem kazenskih točk.

Včeraj zvečer pa je voznica osebnega avtomobila pobegnila s parkirišča stanovanjskega bloka, kjer je trčila v drugo vozilo. 25-letna kršiteljica je tudi vozila pod vplivom, alkotest pa ji je pokazal 0,51 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitev so ji policisti izdali plačilni nalog v višini 1.520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.