Hišne preiskave na Primorskem

FOTO: Aretirali 57-letnega Srba, vrtičkarja s Kozine iščejo s tiralico

S.R.
2. 8. 2021, 09.05
Posodobljeno: 2. 8. 2021, 09.50
Deli članek:

Enega osumljenca še iščejo, a so slovenski policisti zašili 57-letnega Srba, zoper katerega je bil razpisan evropski nalog za prijetje.

PU Koper
Hišne preiskave na območju Kopra, Kozine in Ilirske Bistrice.

Slovenski policisti so 26. junija na območju policijskih postaj Koper, Ilirska Bistrica in Kozina izvedli tri hišne preiskave, povezane s kaznivimi dejanji pečanja z drogo.

Odkrili so dva prostora, prirejena za gojenje konoplje, ter zasegli različne pripomočke za gojenje, vključno z žarnicami, transformatorji, ventilatorji in vodnimi črpalkami. Zasegli so tudi 626 sadik konoplje ter približno 1770 gramov posušene konoplje in smole. Glavnega osumljenca, 36-letnika z okolice Kozine, ki ga sumijo pečanja z drogo, med hišnimi preiskavami niso izsledili. Kot so sporočili iz PU Koper, so zoper njega razpisali iskanje. Policisti sicer preverjajo tudi utemeljene razloge za sum storitve kaznivih dejanj tatvine električne energije, uporabljene za gojenje konoplje, za kar 36-letnika najverjetneje čaka dodatna kazenska ovadba.

PU Koper
Hišne preiskave na območju Kopra, Kozine in Ilirske Bistrice.

So pa policisti med hišno preiskavo na območju Ilirske Bistrice izsledili 57-letnega državljana Srbije, zoper katerega je Hrvaška razpisala evropski nalog za prijetje. Tega so privedli pred koprskega preiskovalnega sodnika, ki ga je poslal v pripor. 57-letnik ima za pasom več kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanim prehajanjem meja. Policisti so ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja pečanja z drogo kazensko ovadili.