grozljivka

Partnerko obglavil sredi belega dne

R.T.
30. 7. 2021, 10.24
Posodobljeno: 30. 7. 2021, 10.24
Deli članek:

42-letnik je obglavil svojo dolgoletno partnerko.

Scott County Sheriff's Office
Alexis Saborit

Ameriški mediji poročajo o grozljivki, ki se je v sredo odvila blizu Minneapolisa, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Minnesota. Sredi belega dne je moški obglavil žensko. Obglavljeno truplo je ležalo ob avtomobilu v mestu Shakopee, policisti pa so žensko identificirali kot 55-letno Mafaldo Thayer. V bližnji ulici so policisti našli velik nož.

Sledila je aretacija. Policisti so prijeli partnerja 42-letnega Alexisa Saborita, sicer partnerja 55-letnice. Obtožnica ga bremeni umora druge stopnje.

Sodelavci žrtve so dejali, da je bila z osumljencem v dolgoletni partnerski zvezi. Prav tako so navedli, da je bil 42-letnik do nje nasilen.  Saborit je bil že v preteklosti obsojen zaradi družinskega nasilja.

Prijatelji se Thayerjeve, sicer kubanske priseljenke, spominjajo kot pridne, prijazne in tople osebe. 55-letnica je delala tudi 70 ur na teden. "Danes sem šel tja ter ji prinesel vrtnico in medvedka, ki bi ju dal na mizo. Ob prihodu nisem pogledal nobenega drugega sodelavca. Samo stal sem pri njeni mizi s sklonjeno glavo. Vsi so samo jokali. To je bil zelo čustven dan in še vedno je, "je dejal Jamie Worley, sodelavec in prijatelj pokojne 42-letnice.