Znani rezultati obdukcije

Preobrat v »grozljivki« na Krku: v smrt jo je pognal alkohol ...

S.R.
28. 7. 2021, 17.47
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 18.03
Deli članek:

Hrvaška policija je 46-letnega nemškega državljana pridržala zaradi suma, da je umoril svojo partnerko, a je obdukcija zdaj stvari postavila na glavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji so na podlagi prvih ugotovitev kriminalistov danes poročali o umoru na Krku, kjer naj bi nasilne smrti umrla 47-letna ruska državljanka s stalnim prebivališčem v Nemčiji. To so včeraj našli mrtvo apartmaju, potem ko je več dni ni bilo na spregled, sosedje pa so poročali tudi o glasnem prepiru, ki se je odvil v noči na nedeljo. V nedeljo so nato ob njunem avtomobilu pred hišo uzrli njenega vznemirjenega partnerja, ki je mencal in se na sploh vedel čudno. Pokojno je v apartmaju našla policija, potem ko jih je zaradi »čudnega« dogajanja na kraj poklical lastnik zgradbe, v kateri se nahaja apartma.

Kriminalisti so primer sprva obravnavali kot kaznivo dejanje umora, 46-letnega partnerja, prav tako nemškega državljana, pa pridržali. A je zdaj sledil preobrat. Kot poroča hrvaški portal Index.hr, je obdukcija pokazala, da je 47-letnica v resnici umrla zaradi zastrupitve z alkoholom, natančneje etanolom. V krvi je imela kar 3,6 promila alkohola. Kar zadeva njenega partneja, ki naj bi bil po navedbah sosedov v kritičnih trenutkih tudi sam močno nacejen, kriminalisti zdaj ugotavljajo, ali obstajajo elementi storitve kaznivega dejanja opustitev pomoči. Še ob včerajšnji aretaciji so mu denimo v krvi izmerili 2,8 promila alkohola, kar pomeni, da ga je še v dnevih po smrti močno zlival po grlu, medtem ko je v apartmaju ležalo truplo njegove partnerke.