Črna kronika

Pokol v masažnih salonih: »streljal na vsakega, ki ga je videl«

R.T.
27. 7. 2021, 19.37
Posodobljeno: 27. 7. 2021, 19.39
Deli članek:

V treh masažnih salonih je umoril osem ljudi.

Reuters
Robert Aaron Long

22-letni Robert Aaron Long, ki mu nad glavo še vedno visi smrtna kazen, je danes priznal krivdo za štiri umore v masažnih salonih na širšem območju Atlante v ameriški zvezni državi Georgia. Obsodili so ga na štiri dosmrtne kazni brez možnosti pomilostitve. Long je sicer obtožen osmih umorov, a mu za preostale štiri sodijo v drugem okrožju.

Pokol, ki ga je marca letos zagrešil v treh različnih masažnih salonih, je pretresel že vsega hudega vajeno ameriško javnost, hkrati je dodatno vznemiril azijsko-ameriško skupnost, ki je zaradi posameznih verbalnih in fizičnih napadov v zadnjem letu in pol, vse od začetka pandemije, že tako na trnih. Šest od osmih Longovih žrtev je bilo žensk azijskega porekla.

Kot je danes pojasnila tožilka Shannon Wallace, se je Long sprehodil skozi masažni salon v Woodstocku, ki se nahaja približno 30 kilometrov severno od Atlante, in »streljal na vsakega, ki ga je videl.« V tem napadu je umoril štiri osebe, med njimi tri ženske. Po pokolu se je odpeljal v Atlanto in v prvem masažnem salonu umoril še tri osebe, nato zakorakal v salon čez cesto in tam umoril še eno žensko. Naslednja sodna obravnava za umore v Atlanti ga čaka naslednji mesec.