Zastrupitev z ogljikovim monoksidom

V garaži sta obležala njegova otroka. Oče si ne more odpustiti, da ni odprl oken

R.T.
27. 7. 2021, 08.50
Posodobljeno: 2. 1. 2024, 18.28
Deli članek:

Splet nesrečnih dogodkov je pripeljal do tragedije na kmetiji na severu Avstrije.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zaradi nedeljske večerne nevihte so na območju vasi Lasberg v bližini Linza na severu Avstrije ostali brez elektrike. Gospodar na kmetiji je imel za ta primer pripravljen agregat. Okoli 5. ure zjutraj ga je priklopil, tako da so imeli elektriko, poroča Kronen Zeitung. Ker je odšel v službo, je ob 8. uri do garaže stopil sosed in v agregat dolil bencin.

Nedolgo zatem je v garažo odšla 32-letnica, »gospodarjeva« žena. Zraven nje sta bila sina stara 2 in 5 let. V garaži pa jih je pričakal tako imenovani tihi morilec, ogljikov monoksid, plin brez barve, vonja in okusa. Očitno se ga je v majhnem in zaprtem prostoru nabralo toliko, da so vsi trije takoj izgubili zavest. Ko jih je tam okoli poldneva našla ena od sorodnic, je bilo že pozno, prepozno. Reševalci so bili hitro na kraju nezgode, otroka so s helikopterjem odpeljali v graško bolnišnico, mater pa v Regensburg. Otroka sta v bolnišnici umrla, mati je preživela.

Mož in oče nesrečnih otrok je v šoku. V prvem odzivu je vso krivdo prevzel nase: »Pozabil sem odpreti okna,« je dejal povsem obupan. Sosed, ki je v prazen agregat dolil bencin, pa je prav tako pozabil, da bi bilo potrebno prezračiti garažo.