Z gore se je vsulo

VIDEO: Po pobočju so se prikotalile ogromne skale, umrlo devet turistov

R.T.
25. 7. 2021, 21.08
Posodobljeno: 25. 7. 2021, 21.08
Deli članek:

Na severu Indije se je pripetila grozljiva nesreča, v kateri je življenje izgubilo devet oseb.

Twitter
Po pobočju so se vsule skale.

Nesreča, v kateri je umrlo devet turistov, še tri osebe pa so bile poškodovane, se je danes zgodila v okrožju Kinnaur v indijski zvezni državi Himachal Pradesh. Na družabnih omrežjih so se pojavili dramatični posnetki padajočih skal, ki druga za drugo grmijo po strmem pobočju. Spodaj so jih pričakali avtomobili in most, ki ni zdržal skalnatega obstreljevanja. V enem od vozil so se nahajali tudi turisti.

Pristojni minister zvezne države Jairam Thakur je dogodek opisal kot »srce parajoč« in hkrati dejal, da bo drugim žrtvam in svojcem na voljo vsa nujna pomoč. Svojcem žrtev je sožalje izrekel tudi indijski premier Narendra Modi.

Med smrtnimi žrtvami naj bi bili tudi turisti iz indijske prestolnice, ki so obiskali priljubljeno turistično vasico Chitkul. Vzrok nesreče po poročanju BBC zaenkrat še ni znan, a so lokalne oblasti zaradi napovedanega deževja že opozarjale pred možnostjo plazov. S plazovi in poplavami, ki spremljajo monsunsko obdobje, se namreč srečujejo tudi v drugih delih Indije. V indijski zvezni državi Maharashtra, kjer je zaradi močnega deževja poplavilo več sto vasi, je umrlo najmanj 136 ljudi.