Huda nesreča

V soteski Vintgar na turistko padla skala, posredoval helikopter

S.R.
25. 7. 2021, 18.11
Posodobljeno: 25. 7. 2021, 18.11
Deli članek:

V blejski občini se je danes dopoldne zgodila huda nesreča. Poškodovana turistka je pristala v ljubljanskem kliničnem centru.

PU Nova Gorica
Fotografija je arhivska.

V soteski Vintgar se je ob približno 11.30 uri odtrgala skala in padla na turistko, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Turistka se je v nesreči huje poškodovala, zaradi česar so na kraju posredovali gorski reševalci. Turistko so s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Gorski reševalci so imeli sicer polne roke dela že v soboto. Kot so včeraj pri Gorski reševalni zvezi Slovenije zapisali na Facebooku, so tekom dneva po petkovem zatišju opravili kar 11 reševanj. "Zlomi, zvini, poškodbe glave, slabosti,....hitro okrevanje želimo vsem!" so dodali ter opozorili na nedeljo, nov dan, ko se v gorah pričakuje veliko obiska. Ljudem so položili na dušo, naj se dobro pripravijo in izberejo pravi cilj, ki ustreza njihovim psihofizičnim sposobnostim. Spomnili so še na ustrezno opremo in zaključili: "Če se vam pa kljub vsemu zgodi nesreča, pa čimprej pokličite 112! Lep preostanek vikenda želimo."