Tragedija pri Slavonskem Brodu

Ob izgubi očeta Naserja: »Ah, oče, bolečina je zelo velika, žalost je zelo velika«

R.T.
25. 7. 2021, 16.06
Posodobljeno: 25. 7. 2021, 19.11
Deli članek:

V bolnišnici v Slavonskem Brodu leži 15 huje poškodovanih potnikov. Oglasil se je tudi sin enega od obeh voznikov, ki je v današnji tragediji izgubil življenje.

Facebook/Adhurim Sylmetajj
Sin Adhirim in njegov tragično umrli oče Naser.

Balkan je danes zjutraj pretresla grozljiva prometna nesreča avtobusa, v kateri je življenje izgubilo deset ljudi. Več kot 40 jih je pristalo v bolnišnici, pri čemer nekateri še niso zunaj življenjske nevarnosti. Na avtobusu z registrskimi oznakami Kosova se je sicer nahajalo 67 potnikov in dva voznika. Vsi so iz Nemčije potovali na Kosovo. Eden od obeh voznikov, ki v času nesreče ni vozil, je v nesreči izgubil življenje, drugega voznika, ki je sedel za volanom, pa je hrvaška policija aretirala. Kot jim je dejal sam, je med vožnjo za trenutek zaspal, a policija vse okoliščine nesreče še ugotavlja.

O nesreči so se razpisali tudi mediji na Kosovu, od koder prihajajo žrtve. Tako poročajo o Adhirimu Symeltaju, ki je v nesreči izgubil očeta Naserja. Naser je bil drugi voznik, ki v trenutku nesreče ni sedel za volanom, a je izgubil življenje. »Ah, oče, bolečina je zelo velika, žalost je zelo velika. Tistega dne, ko sem te pospremil do avtobusa, sem te objel, a ne dovolj čvrsto. Naj ti bog nakloni raj,« je Adhirim zapisal na Facebooku.

15 huje poškodovanih

Josip Samardžić, direktor bolnišnice v Slavonskem brodu, kamor so prepeljali poškodovane, je za hrvaške medije medtem pojasnil, da so ti utrpeli najrazličnejše poškodbe. »Prvi bolniki so prispeli že kmalu po nesreči. Zagotovili smo prostor, v katerem smo izvajali triažo in poskrbeli za njihovo namestitev, tako da so se spoštovali epidemiološki ukrepi,« je dejal Samardžić. Vse poškodovane so tudi testirali s PCR testi. Povedal je še, da so tri že operirali, dva od njih pa ležita na oddelku za intenzivno nego. »15 jih je huje poškodovanih. Opravili smo tri operacije, a to ne pomeni, da jih ne bo potrebnih še več,« je še pojasnil.

14 potnikov, ki se v nesreči niso poškodovali, so najprej sprejeli v prostorih policijske postaje, a so jim lokalne oblasti zdaj začasno namestitev zagotovile v penzionu v Slavonskem Brodu. Čeprav so ostali nepoškodovani, so zaradi nesreče močno pretreseni, zato so jim ob toplem obroku, zdravilih in oblačilih zagotovili tudi psihološko pomoč, poroča portal Index.hr.