Bil je zmeden

Drama v Kamniku: Moški hodil po trgu in grozil z velikim mesarskim nožem

Samo Strel
23. 7. 2021, 18.30
Posodobljeno: 23. 7. 2021, 18.37
Deli članek:

Na običajno precej mirnem Trgu svobode v starem mestnem jedru Kamnika so bili prebivalci in naključni mimoidoči v torek popoldne priča prizorom, kakršnih smo vajeni iz akcijskih filmov.

Bobo
Razburjenega mlajšega moškega z zelo velikim nožem v rokah so pomirili policisti.

Spletni portal Kamnik.info poroča, da je mlajši moški, ki je bil v očitni stiski oziroma, kot so dejali očividci, »je bilo z njim očitno nekaj narobe«, z železnim količkom ograje najprej vlomil v rov pod Malim gradom, katerega prijetno hladno zavetje ga sicer ni umirilo, saj je tam nekaj časa kar precej razbijal in razgrajal, nato pa to početje nadaljeval v bližini tamkaj parkiranih osebnih vozil.

Dogajanje je po navedbah omenjenega portala dramatični vrhunec doseglo, ko je na prizorišče prišla patrulja dveh policistk; moškega sta prijazno in umirjeno poskušali pomiriti, a zaman: »V razburjenju in očitni zmedenosti je iznenada od nekod potegnil zelo velik nož, zato policistkama ni preostalo drugega, kot da sta, zaradi nepredvidljivosti situacije ter da bi zaščitili sebe in prisotne na trgu, tudi sami posegli po orožju oziroma izvlekli pištoli ter na pomoč poklicali okrepitve. Ljudje, ki so bili priča dogajanju, so se ob pogledu na vse skupaj kaj hitro jeli umikati na varno, težava pa je bila v tem, da je eden izmed mlajših novih sosedov obtičal v prej nasilno odprtem rovu, kamor ga je pognala naključna priložnost in mladostniška radovednost.«

Profimedia
Na Trgu svobode v Kamniku se je v torek odvijala prava drama.

Dolga pogajanja, končal v zdravstveni oskrbi

Kot še poroča Kamnik.info, so policijska pogajanja z moškim, ki je z velikim kuhinjskim oziroma mesarskim nožem hodil v krogih po trgu, trajala najmanj eno uro, a se je k sreči vse skupaj ob izjemno potrpežljivem in preudarnem ravnanju policistk in policistov končalo zgolj z nekaj prestrašenosti in brez posledic. Moškega, ki je grozil s samopoškodovanjem in obenem policiste pozival, naj ga kar ubijejo, ker je lačen in ker si želi umreti, so ti uspeli pomiriti in prepričati, da je sam odložil nož. V uradnem poročilu ljubljanske policijske uprave je skopo zabeleženo, da so na območju Kamnika posredovali na podlagi obvestila o moškem, ki je kazal znake nepojasnjenega psihofizičnega vedenja, v rokah držal nož in grozil, da se bo samopoškodoval. Po pogovoru so ga obvladali brez uporabe prisilnih sredstev in predali v oskrbo zdravstvenim delavcem. Nadaljuje se zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno tožilstvo.