Črna kronika

Delavci v nacističnem bunkerju naleteli na truplo 26-letne Biance

R.T.
21. 7. 2021, 10.24
Posodobljeno: 21. 7. 2021, 10.24
Deli članek:

Prebivalce nemške zvezne dežele Brandenburg, ki obkroža prestolnico Berlin, je pretresla tragična novica, da zadnjih pet dni pogrešana mlada mamica Bianca ni več živa.

Facebook
Bianca je bila umorjena.

Njeno truplo so v ponedeljek zvečer ob priližno 22. uri našli v zapuščenem nacističnem bunkerju Karo Ass v bližini mesta Oranienburg. Gre za objekt, ki je skrit v gozdu ter preraščen z mahom in drugim rastlinjem. Na truplo 26-letnice je naletela skupina delavcev, ki si je ogledovala zapuščeno zgradbo, poročajo nemški mediji. Njeno truplo je ležalo na hodniku te nekdanje radijske postaje nacistične paravojaške organizacije Schutzstaffel, bolj znane kot SS.

26-letno Bianco, mamo petletnega sina, so sicer za pogrešano uradno razglasili šele v soboto, a je izginila že v četrtek. Nazadnje so jo opazili na železniški postaji v Oranienburgu. Po navedbah ene od njenih prijateljic je bila na poti k zdravniku. Ob 14. bi se morala zglasiti na sestanku na svojem delovnem mestu, a se ni prikazala. Ob 16. uri so jo nato zaman čakali v lokalnem vrtcu, kjer bi morala pobrati svojega sina. Tega je nato prevzela njegova babica, Biance pa ni bilo na spregled niti v petek, ko bi se morala zjutraj vrniti v službo. Sprva so jo iskali svojci in prijatelji, nato se je v soboto vključila policija ter na območju izvedla obsežno iskalno akcijo, ki pa ni dala rezultatov.

Po ponedeljkovi najdbi je znano, da je bila Bianca umorjena. »Okoliščine in vidne zunanje poškodbe kažejo na umor,« je za časnik Bild pojasnila tiskovna predstavnica policije Dörte Röhrs, ki pa več informacij ni želela razkriti. Obdukcijo bodo predvidoma izvedli danes, kriminalisti pa medtem intenzivno nadaljujejo s preiskavo, a naj zaenkrat še ne bi prišli na sled nobenemu osumljencu.

Facebook
Bianco so za pogrešano uradno razglasili v soboto.