po nesreči

FOTO: Z avtomobilom treščil v hišo, odkril pravo tovarno droge

R.T.
20. 7. 2021, 19.40
Posodobljeno: 20. 7. 2021, 19.44
Deli članek:

Policisti so na kraj prihiteli, da bi obravnavali prometno nesrečo, prišli pa so do mnogo večjega odkritja.

South Wales Police Roads Policing Unit
Po pomoti je odkril gojišče konoplje.

Britanska policija je odkrila pravo tovarno prepovedane konoplje, potem ko je v hišo, kjer se je rastlinjak nahajal, treščil nepazliv voznik.

Policija je v okrožje Cathays v valižanski prestolnici Cardiff prihitela, ko so bili obveščeni o hujši prometni nesreči. Nek voznik, ki je preveč korajžno stopil na plin, je s ceste namreč zletel skozi zid stanovanjske hiše. A ko so prispeli na kraj, so ugotovili, da bodo imeli več dela, kot so si ga obetali.

V zidu stanovanjske hiše je namreč zevala velikanska luknja, v njej je bil zagozden avtomobil, na drugi strani pa se je nahajal pravi rastlinjak. V več vrstah so bile pod lučmi posajene številne sadike konoplje, ki jo je v Združenem kraljestvu prepovedano gojiti.

“Na naše presenečenje lastnika ni bilo doma,” je policija kasneje zapisala na Twitterju. “Naj se nam javi, da malce poklepetamo o tem, kaj smo našli notri,” so še dodali.

Gojišča konoplje strokovnjaki sicer še niso preučili, saj je poškodba nosilne stene tako huda, da hiši grozi, da se bo sesedla. Zato zaenkrat aretacij še ni bilo, prav tako pa ni jasno v kakšnem stanju je voznik, ki je po nesreči razkrinkal nadobudnega vrtnarja.