nista se poznala

FOTO: Na šolskem stranišču našli truplo 13-letnika. S sekiro ga je umoril 16-letnik

R.T.
20. 7. 2021, 12.58
Posodobljeno: 20. 7. 2021, 13.06
Deli članek:

Singapur pretresa umor 13-letnega šolarja.

Reuters
Učence so izpustili, potem ko so aretirali 16-letnika.

Po singapurski zakonodaji žrtev in osumljenca ni mogoče imenovati, ker sta mlajša od 18 let.

Tuji mediji poročajo o grozljivki, ki se je odvila v prestižni singapurski šoli, ki se nahaja v soseki River Valley. V šolskem stranišču so včeraj našli truplo 13-letnega šolarja. Deček je bil umorjen. Morilsko orožje? Sekira.

13-letnika je umoril 16-letni šolar, preliminarne preiskave pa so pokazale, da se fanta nista poznala.

Zaradi incidenta je bila šola kratek čas zaprta. Šolarji, ki so bili v učilnicah, so panično pošiljali sporočila svojim prijateljem in staršem, nekateri pa so celo zapisali, da so videli nekoga, ki je držal sekiro. Po aretaciji 16-letnika so jih izpustili iz učilnic, poroča britanski časnik BBC.

Reuters
Srednja šola River Valley

Na današnji sodni obravnavi so najstnika obtožili umora, kar bi v Singapurju lahko pomenilo tudi smrtno kazen. Ker pa je storilec mlajši od 18 let, mu namesto tega grozi dosmrtni zapor. Tožilci so sodniku sicer predložili, naj ga pregleda izvedenec psihiatrične stroke. Na sodišču so namreč povedali, da je bil najstnik prej bolnik v zavodu za duševno zdravje, potem ko se je leta 2019 skušal ubiti.

Singapurski minister za pravo in notranje zadeve K Shanmugam je kasneje dejal, da preiskave kažejo, da je obtoženi sekiro kupil prek spleta, še poroča BBC.