Trčila osebno in kombinirano vozilo

FOTO: Huda nesreča pri Slovenj Gradcu: umrl pacient v reševalnem vozilu

A.S.
19. 7. 2021, 06.45
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 10.58
Deli članek:

Trčila sta osebno vozilo in rešilec, ena oseba je umrla.

PGD Slovenj Gradec
Posledice nesreče pri naselju Vrhe.

Nekaj čez 22. uro je pri naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec prišlo do hude prometne nesreče. Trčila sta osebno in kombinirano vozilo, je poročala Uprava za zaščito in reševanje. Po podatkih Generalne policijske uprave je ugasnilo življenje 85-letnika.

Kaj se je zgodilo?

24-letni voznik, ki je sedel za volanom reševalnega vozila, je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil nadzor nad vozilom in pričel drseti na nasprotni vozni pas. Tam je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik. V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik. Poškodbam je podlegel na kraju.

V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, utrpela sta lažje poškodbe. Prav tako je bil lažje poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa se je hudo poškodoval, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 

PGD Slovenj Gradec
Do nesreče je prišlo okoli 22. ure.

Letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje, pa so sporočili celjski policisti.

PGD Slovenj Gradec
Posledice nesreče pri naselju Vrhe.