kovinske konstrukcije

To pa je nesreča: v tri gradbene delavce udarila strela

B.K.
17. 7. 2021, 10.31
Posodobljeno: 17. 7. 2021, 10.35
Deli članek:

Strela je v bolnišnico spravila tri gradbene delavce, ki so v kitajskem mestu Hong Kong postavljali kovinsko konstrukcijo.k

Profimedia
Gradbeni delavec v Hong Kongu. Fotografija je simbolična.

Trije gradbeni delavci, ki so postavljali kovinsko konstrukcijo na elitnem hribu Vctoria Peak, so v petek pristali v bolnišnici, saj je vanje udarila strela. Do nesreče je prišlo med postavljanjem kovinskega stebra, ki je visel z žerjava.

Le nekaj ur pred tem so hongkonški meteorologi opozorili na nevarnost pojava neviht. Ta je trajala od pol osmih zjutraj pa nekje do pol petih popoldne, do udara strele pa je prišlo nekaj po deseti dopoldanski uri.

Med deveto in enajsto uro je hongkonški vremenski observatorij sicer naštel kar 29 udarov strele in 159 strel, ki so preskočile z oblaka na oblak. Meteorologi so prebivalce medtem opozorili, naj se izogibajo visokim in izpostavljenim mestom, če je le možno pa naj med nevihto ostanejo doma.

Po besedah prič dogodka, je bilo ob udaru strele slišati močan pok. “Eden izmed delavcev je začutil omrtvelost v vseh okončinah,” je za lokalne medije dejal tiskovni predstavnik policije. Dodal je, da so vse tri delavce v bolnišnico prepeljali pri zavesti.