sardinija

FOTO: Kovček s kokainom, vrednim devet milijonov evrov, z letala zgrmel na streho hiše

A.S.
16. 7. 2021, 10.17
Posodobljeno: 16. 7. 2021, 10.17
Deli članek:

Lastniki nepremičnine so slišali glasen pok in takoj poklicali policijo, ki je na strehi našla črn kovček, v katerem je bilo osem kilogramov in pol čistega kokaina.

Oristano Carabinieri
Letalo, ki je prevažalo kokain.

Kovček, napolnjen s kokainom, naj bi letalo odvrglo v mestu Baratili San Pietro na Sardiniji, kjer bi moral pristati v rokah preprodajalcev mamil, ki so pošiljko čakali na tleh. Namesto tega je zgrmel na streho ene od hiš in pri tem razbil sončni kolektor, poroča britanski časnik Guardian.

Lastniki nepremičnine so slišali glasen pok in takoj poklicali policijo, ki je na strehi našla črn kovček, v katerem je bilo osem kilogramov in pol čistega kokaina. Takšna količina droge bi bila na črnem trgu vredna devet milijonov evrov. "Na Sardiniji dežuje kokain," so italijanski mediji o primeru poročali 28. marca letos.  Po štirimesečnem iskanju v okviru preiskave z imenom Fly Down je policija v torek prijela pilota letala.

Oristano Carabinieri
Zasežena droga.

Preiskava je pokazala, da je letalo vzletelo z majhnega letališča v Rimu in preletelo pokrajino Nuoro na severovzhodu Sardinije, preden se je odpravilo proti zahodu do kraja Baratili San Pietro v pokrajni Oristano, kjer je za 20 minut izginilo z radarja, saj je letalo letelo na tako majhni višini. "Analiza GPS-a, ki se nahaja na letalu, je potrdila, da je v teh 20 minutah letalo opravilo več krogov na območju nad krajem, kjer je bil kovček najden," je sporočila policija.

Letalo so v objektiv ujele tudi nadzorne kamere, ko se je ustavilo na letališču Olbia. S pomočjo letalskega osebja in evidenc o polnjenju goriva je policija lahko identificirala pilota kot Francesca Rizza, 28-letnika iz Rima. Rizzo je delal kot pilot madžarskega podjetja. Na dan aretacije je premožne posameznike prevažal iz Nemčije v Italijo. Ko je pristal na letališču Cagliari Elmas, so ga prijeli.

Policija še vedno išče preprodajalce, ki naj bi prevzeli pošiljko. 

Oristano Carabinieri
Zasežena droga.