Grozljivka na Gardskem jezeru

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu propeler razmrcvaril trebuh, kriva pijana nemška turista?

R.T.
22. 6. 2021, 18.03
Posodobljeno: 22. 6. 2021, 18.03
Deli članek:

Italijanske oblasti v povezavi s tragedijo, ki se je v noči na nedeljo pripetila na Gardskem jezeru, preiskujejo nemška turista iz Münchna. Okoliščine tragedije so grozljive, za dodaten pretres pa so poskrbeli prvi izsledki policijske preiskave.

Profimedia
Tragedija na Gardskem jezeru.

Profimedia
Greta Nedrotti

Italijanska policija je namreč v nedeljo v majhnem lesenem čolnu na Gardskem jezeru našla truplo moškega. V večernih urah so nato potapljači iz vode izvlekli še truplo mlajše ženske. Kot so pozneje razkrili italijanski mediji, sta nadvse tragične smrti umrla 37-letni Umberto Garzarella in 25-letna Greta Nedrotti. Policisti so hitro začeli sestavljati zgodbo. Izkazalo se je, da se je par v soboto zvečer na obali srečal s prijatelji, nato sta z lesenim čolnom v temi odveslala po jezeru. Kaj natančno se je zgodilo, še ni povsem znano, a prve ugotovitve kažejo, da je vanju trčil motorni čoln. Po navedbah očividcev, ki so dogajanje spremljali naslednji dan, je bilo na truplu 25-letnice vidno, da ji je delno odtrgalo obe nogi, medtem ko je 37-letnih utrpel hude poškodbe na trebuhu. Vidne poškodbe so bile tudi na njunem čolnu.

Profimedia
Tragedija na Gardskem jezeru.

Opotekala sta se po mestu

Profimedia
Umberto Garzarella

Policija je še istega dne prejela prijavo, da se v pristanišču nahaja poškodovan motorni čoln. Izkazalo se je, da sta se ponoči z njim na jezero podala 52-letna nemška turista iz Münchna. Eden od njiju je tudi lastnik tega čolna. Izsledki poznejše preiskave so bili osuplivi. Kot poročajo italijanski mediji, so očividci nemška turista že prejšnji dan opazili, kako popivata po tamkašnjem mestu Salo. Pijančevati naj bi začela že zgodaj popoldne, ob tem naj bi se opotekala po mestu in se zvečer odločila za nočno vožnjo s svojim luksuznim motornim čolnom. Vse kaže, da sta v temi spregledala lesen čoln, na katerem sta veslala Umberto in Greta. Nesreča se je zgodila ob približno 23.30 uri. Policisti na podlagi poškodb tako žrtev kot njunega čolna ocenjujejo, da je bila hitrost motornega čolna velika. Grozljive rane, ki jih je Umberto utrpel na trebuhu, Greta, ki jo je vrglo s čolna, pa na nogah, naj bi bile povzročene s propelerjem.

Profimedia
Tragedija na Gardskem jezeru.

S porschejem v domovino

Nemška turista sta policistom med zaslišanjem na vprašanje, zakaj dogodka nista prijavila ali žrtvam pomagala, odgovorila, da ničesar nista opazila in da je »bilo temno.« Osumljenca naj bi po nesreči nadaljevala s popivanjem v enem od lokalov in se šele pozneje vrnila v hotel, pri čemer naj bi na poti eden od njiju tudi bruhal, še poročajo italijanski mediji. Čeprav sta osumljena kaznivih dejanj uboja in opustitve pomoči, ju policija ni pridržala, temveč sta vsaj začasno odkorakala na prostost. Domnevno naj bi že sedla v svojega porscheja in se vrnila v rodno Nemčijo.

Profimedia
Tragedija na Gardskem jezeru.