Eli, Görgine in Zhuliete

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je potrdilo, trupli 13- in 14-letnice je naplavilo na obrežje

S.R.
21. 6. 2021, 21.52
Posodobljeno: 21. 6. 2021, 22.01
Deli članek:

Tragedija, ki se je prejšnjo sredo zgodila v nemškem Duisburgu, je dobila epilog. Mrtve so vse tri najstnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, so se na tisti vroči dan na neurejenem »kopališču« Alsumer Berg želele nekoliko osvežiti tri najstnice. Skočile so v reko Ren in se znašle v težavah. Na kraj so hitro prispeli reševalci, gasilci in policija, a je bilo za trojico že prepozno. Potapljači so iz reke uspeli izvleči le 17-letno Eli, ki pa ni kazala več znakov življenja. Oživljanje je bilo neuspešno.

Elijevih sestričen, 13-letne Görgine in 14-letne Zhuliete, na drugi strani niso niti našli, v reki sta izginili, reševalci pa so sklepali, da ju je močan tok reke odnesel proti Nizozemski. Že takrat je bilo jasno, da so možnosti, da bi dekleti našli živi, neznatne, od takrat pa je minilo pet mučnih dni.

Danes so na obrežju Rena na Nizozemskem na dveh različnih lokacijah odkrili dve trupli, kar je potrdila tudi policija v Duisburgu. Njuna identiteta uradno sicer še ni znana, saj bo treba najprej opraviti obdukcijo, a po poročanju nemških medijev je jasno, da gre za najstnici. Kot je za tabloid Bild pojasnil tiskovni predstavnik Stefan Hausch, »glede identitete ni nobenega dvoma. Da gre za njihove hčerke, so prepričane tudi družine obeh deklet. Opisali so jim oblačila in nakit, ki so ga našli na truplih.« Preiskovalci bodo kljub temu opravili tudi DNK analizo.