Top flop

Iz kapele ukradel orgle, mašno knjigo in razpelo

M.R.
21. 6. 2021, 21.29
Deli članek:

Posebni primeri, ki so v prejšnjem tednu zaposlovali slovensko policijo; kraja avtobusa in senčnika s podstavkom, grožnje z britvijo in sekiro, lovski pes pokončal mačko ...

Bobo

10 Koprski policisti so zaplenili avto 86-letnemu dedku, saj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

9 V Vinjem Vrhu na območju Šmarjeških Toplic je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša suhomesnate izdelke in baterijski vrtalnik. Škode je za 250 evrov.

8 Gorenjski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 50 evrov, ki je bil odkrit v turistični ustanovi na območju Radovljice, zaradi suma, da je ponarejen.

7 S terase gostinskega lokala v Novem mestu je neznani storilec ukradel senčnik s podstavkom. Škode je za približno tisočaka.

6 V okolici Sežane je lovski pes pasme nemški žimavec z zobmi zgrabil mačko in jo pokončal. Lastnika so policisti oglobili po hitrem postopku, obveščena je bila tudi veterinarska inšpekcija.

5 V Luciji so policisti posredovali v lokalu, kjer je red in mir kršil 30-letnik iz Ljubljane. Moški je policistom sam izročil nož in dva manjša paketa trave, potem pa je iz neznanega razloga spet pobesnel in naposled končal na policijski postaji v Piranu. Ker se ni pomiril, so zoper njega uporabili nekoliko trše prijeme, obveščen pa je bil tudi zdravnik, ki je ocenil, da je Ljubljančan sposoben za pridržanje. Odpuščen je bil s plačilnim nalogom.

4 Policija je kazensko ovadila mladeniča, stara 18 in 20 let, ki sta v Radljah ob Dravi v pogon spravila avtobus, med vožnjo pa trčila v drog javne razsvetljave, prometni znak in kovinsko ograjo. Pot sta nadaljevala po igrišču tamkajšnje osnovne šole, vse dokler se ni avtobus zagozdil na travnati površini. Zoper oba je bil uveden tudi prekrškovni postopek, saj sta avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj D-kategorije. Na avtobusu je nastalo za 25 tisoč evrov škode.

3 Na lokalni cesti v Lepi Njivi se je lažje poškodoval 65-letni kolesar, ki je trčil v zajca.

2 V okolici Ilirske Bistrice sta se sprla moška, stara 62 in 65 let. Med prepirom je starejši mlajšemu pred nos prislonil pest, z drugo roko pa ga je prijel za vrat, a se je napadenemu uspelo umakniti. Ko pa je 65-letnik pričel groziti še z britvijo in sekiro, se je oškodovanec odpeljal s kraja. Nasilnežu grozi ovadba zaradi grožnje.

1 Ormoški policisti so prijeli 37-letnega domačina, ki ga sumijo, da je vlomil v kapelo in iz notranjosti ukradel električne orgle, namizno svetilko, mašno knjigo in leseni križ. Nepridiprav je župnišče v Veliki Nedelji oškodoval za približno 600 evrov. Med hišno preiskavo so mu zaplenili ukradene predmete, pa tudi osem sadik konoplje. Zoper 37-letnika policija obljublja kazensko ovadbo zaradi kraje in prometa z drogo.