»povsod plastika, kri«

V tragediji v Zagrebu ugasnili dve življenji

R.T.
20. 6. 2021, 19.35
Posodobljeno: 21. 6. 2021, 06.09
Deli članek:

Hrvaško je v nedeljo pretresla huda prometna nesreča, ki se je malo pred 9. uro zjutraj pripetila v Zagrebu in vzela dve življenji.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Hrvaška policija je v nedeljo popoldne sporočila več podrobnosti o usodnem trčenju motorista in kolesarja. Kot so pojasnili po poročanju hrvaških medijev, je 24-letni voznik motorja znamke Suzuki z zagrebškimi registrskimi številkam po zagrebški aveniji pripeljal v križišče ter tam trčil v kolesarja, ki se je peljal po kolesarski poti čez prehod za pešce. Motorno kolo je po trčenju nenadzorovano drselo naprej po cestišču in trčilo v avtomobil, za volanom katerega je sedel 29-letni voznik. Tako motorist kot kolesar sta v nesreči umrla.

Zaenkrat še ni znano, katere luči so bile v času vožnje skozi križišče prižgane na posameznem semaforju. Prav tako dlje časa ni bila znana identiteta kolesarja, a naj bi po neuradnih informacijah portala Jutarnji list šlo za 68-letnega moškega. Še vedno tudi ni znano, ali je k nesreči prispevala tudi prehitra vožnja motorista. Policija o tem zaenkrat še ni želela ugibati. Kaže sicer, da je bila hitrost motorista visoka, saj se je motor po drsenju ustavil šele 150 metrov od kraja trčenja, medtem ko je 24-letnik obležal približno 50 metrov od križišča.

»Videl sem telo sredi Zagrebške, prizor je bil grozljiv, povsod plastika, kri. Telo se je nahajalo sredi ceste, avtomobili so še vedno vozili mimo, reševali in policija še niso prispeli na kraj nesreče. Vozniki in mimoidoči, ki so se tam nahajali, so dejali, da so poklicali reševalce,« je za portal Index.hr pojasnil eden od očividcev.