Tragedija v Antwerpnu

FOTO: Pod ruševinami našli še zadnjega pogrešanega, skupaj so izvlekli šest trupel

S.R.
20. 6. 2021, 10.51
Posodobljeno: 20. 6. 2021, 10.51
Deli članek:

V belgijskem Antwerpnu, kjer se je v petek zrušila šola, so izpod ruševin izvlekli truplo zadnje, četrte pogrešane žrtve.

Profimedia
Tragedija v Antwerpnu.

Med pogrešanimi, ki so jih med ruševinami iskali od petka, tako ni bilo preživelih, poročajo belgijski mediji. Spomnimo, v Antwerpnu se je v petek zrušil del zgradbe, v kateri bi morala svoje prostore imeti osnovna šola. Gradbena dela so še vedno potekala, šola pa bi se morala odpreti z začetkom novega šolskega leta septembra. Najprej so na tla zgrmeli gradbeni odri okoli stavbe, nato se je zrušil še del same šole. Nesrečo še vedno preiskujejo policisti in gradbeni inženirji, na prizorišče pa je prispel tudi posebni preiskovalec državnega tožilstva.

Profimedia
Tragedija v Antwerpnu.

Že v petek so sicer poročali o prvi žrtvi, ki so jo izpod ruševin izvlekli takoj po tragediji. Osem oseb je utrpelo hude poškodbe, še ena lažje, pogrešanih pa je bilo še pet oseb. V noči na soboto so nato našli še eno truplo, do včerajšnjega večera pa še preostale. Število žrtev se je tako povečalo na šest. Kot poroča časnik Brussels Times, oblasti podrobnosti o žrtvah ne bodo razkrivale vse dokler o tragediji ne obvestijo vseh svojcev, kar pa lahko traja nekaj časa, saj je bilo med njimi več tujih delavcev. Gre za tri Portugalce, enega Romuna in enega Rusa.

Še vedno ni znano, kaj se bo zdaj zgodilo z zgradbo, ki je bila že skoraj zgrajena, a jo bodo po navedbah župana Antwerpna Barta De Weverja verjetno morali porušiti.

Profimedia
Tragedija v Antwerpnu.