Poltovornjak zapeljal v množico

FOTO: Tragedija na paradi ponosa, umrla ena oseba

S.R./STA
20. 6. 2021, 08.29
Posodobljeno: 20. 6. 2021, 08.44
Deli članek:

V včerajšnji tragediji na jugu Floride, kjer je voznik poltovornjaka zapleljal v udeležence parade ponosa, je umrl moški, še dva sta poškodovana.

Profimedia
Tragedija na paradi ponosa na Floridi.

Parada ponosa v Wilton Manorsu v bližini mesta blizu Fort Lauderdale se je komaj začela, ko je že udarila tragedija. Voznik poltovornjaka je zapeljal v zbrano množico in trčil v dve osebi. En moški je v trčenju izgubil življenje, drugega so s kritičnimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, a naj bi preživel.

Reuters
Tragedija na paradi ponosa na Floridi.

Župan Lauderdale Dean Trantalis, ki je bil na paradi, je dejal, da naj bi tovornjak dejansko ciljal na avtomobil demokratske kongresnice Debbie Wasserman Schultz, ki je čakala, da bo sodelovala v povorki, a jo je zgrešil. "To je teroristični napad na LGBT skupnost," je Trantalis dejal za lokalne medije. "Točno to je. Težko, da je nesreča. Bilo je namerno, načrtno in usmerjeno na določeno osebo. Na srečo so to osebo zgrešili, žal pa sta bili zadeti dve drugi osebi," je še dejal župan.

Profimedia
Tragedija na paradi ponosa na Floridi.

Lokalni mediji medtem poročajo, da naj bi za volanom sedel pravzaprav pripadnik gejevske skupnosti. Šlo naj bi za člana gejevske društva Chorus, kar je prek tiskovnika potrdil predsednik društva Justin Knight, ki je dejal še, da sta njihova člana tudi žrtvi. "Po mojem mnenju tukaj ni šlo za napad na skupnost LGBTQ," je še dejal Knight. Policija je voznika poltovornjaka priprla. 

Reuters
Tragedija na paradi ponosa na Floridi.