napad besa in ljubosumlja«

Partnerko, ki se po zabavi ni vrnila domov, zaklal s samurajskim mečem

R.T.
19. 6. 2021, 09.19
Posodobljeno: 19. 6. 2021, 09.22
Deli članek:

Svojo partnerko je umoril v napadu besa in ljubosumja, močno podkrepljenem z alkoholom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Bielefeld na zahodu Nemčije se je včeraj končalo sojenje 37-letnemu moškemu, ki je januarja letos v kraju Herford s samurajskim mečem umoril sovjo 42-letno partnerko. Sodišče ga je spoznalo za krivega in mu dosodilo šestletno zaporno kazen.

Kot je navedlo tožilstvo, se je par usodnega dne sprl zaradi »spolnega življenja« 42-letnice. Ta se namreč prejšnje noči z zabave ni vrnila domov, 37-letnik se je tako, kot že mnogokrat doslej, zatekel k alkoholu. Prepir se je zaostril do te mere, da je moški pograbil samurajski meč s 75-centimetrskim rezilom, ki ga je naročil prek spleta, in ji ga zaril v trebuh. Dejanje je bilo po navedbah tožilstva storjeno v »napadu besa in ljubosumlja.« Po žilah so se mu pretakale tudi velike količine alkohola. 37-letnik je dejanje priznal že med zaslišanjem, a je takrat preiskovalcem pojasnil, da se spominja le delčkov.

Sodniki so ocenili, da je imel v času dejanja okrnjene sposobnosti samoobvladovanja, zato ga je doletela obsodba storitve kaznivega dejanja uboja in ne umora. Tako on kot njegova pokojna partnerka sta bila sicer alkoholika, 37-letnik pa bo kazen tako prestajal v posebni ustanovi za zdravljenje odvisnosti.

To v Nemčiji sicer ni bil edini primer umora s samurajskim mečem v zadnjih letih. Januarja letos je sodišče na 14 let zapora obsodilo 31-letnega Jordanca, ki je lani vpričo njegove 12-letne hčerke umoril svojega nekdanjega sostanovalca. Pristal je na psihiatriji.