Črna kronika

Dveletnica umrla po zaužitju baterije iz daljinskega upravljalnika

R.T.
18. 6. 2021, 18.55
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 18.56
Deli članek:

Dveletna deklica iz angleškega okrožja Staffordshire je preminila, potem ko je pojedla baterijo iz daljinskega upravljalnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Harper-Lee Farnthorpe je minuli mesec baterijo v velikosti kovanca ponesreči zaužila v svoji sobi.  Njena mama Stacey Nickin je povedala, da je malčico zanimalo vse. "Bila je polna življenja, vsi so jo imeli radi. Bila je nagnjena k temu, da je predmete nesla v usta," je dejala. 

Harper-Lee je usodnega dne pojedla kosilo s starejšo sestro, s katero je ostala, ko se je mama odpravila v službo. Le pol ure kasneje pa je Stacey presenetil klic. Starejša hči ji je povedala, da je Harper-Lee bruhala kri. "Prišla sem domov in tam je bilo reševalno vozilo. Odpeljali so jo na operacijo, kasneje pa so mi povedali, da je med operacijo umrla. Povedali so mi, da je morda pogoltnila baterijo. Ko sem prišla domov, sem v njeni sobi našla daljinski upravljalnik z manjkajočo baterijo," je povedala užaloščena mati.

Pediatrinja Anna Piggot je pojasnila, da je imela deklica, ki je izgubila veliko krvi, na požiralniku razjede, v želodcu pa krvni strdek. "Baterija je povzročila erozijo požiralnika. Iztekla kislina iz baterije je ostala v njenem telesu," je razložila. 

Mrliški oglednik Andrew Barley je potrdil, da je smrt nastopila kot posledica krvavitve ter dodal, da je šlo za tragično nezgodo.