Preveč pametne naprave

Pilot je priznal, da si je izmislil brutalne roparje. Sam je zadavil ženo, za verodostojnost je obesil še psa!

G.G.
18. 6. 2021, 11.32
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 11.46
Deli članek:

Dober mesec dni po umoru 20-letne Britanke Caroline Crouch v predmestju Aten je policija razvozlala primer.

Profimedia
Caroline in Babis sta bila poročena od leta 2018. V zadnjih mesecih je njuna zveza začela razpadati, kar pa sta skrivala.
Vodja atiške policije George Kalliakmanis je danes zaupal medijem, da je bil Babis za kriminaliste vseskozi glavni osumljenec. Vlom in rop se jim je zdel insceniran, saj je bilo prebrskanih le nekaj prostorov in omar. Kalliakamnis je Babisa primerjal s slavim Južnoafričanom Oscarjem Pistoriusom, ki je ustrelil svojo partnerko in prav tako zaigral nedolžnost.

Žalujoči mož, 33-letni Charalambos »Babis« Anagnostopoulos, se je zlomil, ko je njegova zgodba začela puščati kot s točo prestreljena streha. Priznal je, da je po prepiru on ubil Caroline, ker mu je grozila, da ga bo zapustila.

Do nedavnega je veljala teza, da so roparji vdrli v njuno hišo, ker naj bi nekako izvedeli, da imata doma večjo količino gotovine. Najprej so uničili nadzorno kamero, umorili družinskega psa, nato pa Anagnostopoulosa onesposobili, zvezali, mu nadeli lisice ter mu zamašili usta in zavezali oči. Na koncu so pozornost posvetili Crouchevi, ki so jo na podstrešju hiše vpričo njune 11-mesečne hčerke Lydie mučili in po slabi uri groze umorili. Iz hiše so odnesli več tisoč evrov gotovine in nakit. Takšen opis je podal pilot helikopterja Babis.

Včeraj so ga ponovno zaslišali, saj sledi niso pripeljali do osumljencev, vse več pa je bilo indicev, ki so nakazovali, da pilot na zaslišanju ni bil povsem natančen. Kriminalisti so preučili biometrične podatke na pametni uri, ki jo je nosila Caroline. Po teh podatkih naj bi določili točen čas njene smrti, ura smrti pa se ne sklada s časom, ki ga je navedel Babis. Grški mediji so še pisali, da sta nekaj ur pred vdorom roparjev Babis in Caroline kolesarila, izmenjala sta si več sms sporočil, v katerih naj bi bilo nekaj ostrejših besed.

Kako natančno je potekalo zaslišanje, seveda ne bo znano. Dejstvo je, da je Babis priznal, je umoril ženo. »Med prepirom je vrgla otroka v posteljico in zahtevala, da zapustim hišo. Potisnila in udarila me je. Izgubil sem živce. Zadušil sem jo z blazino,« je priznal policistom. V naslednjih minutah si je izmislil zgodbo o brutalnih roparjih. Za večjo verodostojnost je pokončal še psa in njegov kadaver obesil s stopnišča.

20-letna Caroline ni odšla brez boja, so njene morilce že identificirali?

Profimedia
Tako je Charalambos »Babis« Anagnostopoulos dva dni po smrti žene dajal izjave za grške medije.

Preveč pametne naprave

Toda kriminaliste vendarle ni pretental. Bolje rečeno, ni bil pozoren na beleženje digitalnih naprav. Pametna ura je izdala, da je Carolinino srce prenehalo biti več ur pred domnevnim ropom. Za izdajalskega se je izkazal tudi Babisev telefon. Prikazoval je njegovo gibanje iz stanovanja v klet in spet nazaj, v času, ko naj bi bil zvezan za posteljo. Še en dokaz iz arzenala tehnoloških pripomočkov. Podatki z nadzorne kamere so pokazali, da je bila spominska kartica odstranjena ob 1.20 in ne v jutranjih urah, kot je trdil Babis.
Babis in Caroline sta se poročila leta 2018. Junija lani je Caroline rodila deklico in vse se je zdelo idilično. Toda njena prijateljica je včeraj za spletno stran Ethnos povedala, da je bil to je videz. Babis naj bi bil ljubosumen, vedno naj bi nadziral mlado ženo, ki je bila zaradi tega nesrečna, po porodu pa naj bi zapadla še v depresijo.

Profimedia
Hiša v Glyki Neri, predmestju Aten, kjer se zgodil še ne povsem pojasnjen zločin.