V Ljubljani aretirali roparja

Opazovala sta jih pri dvigu gotovine, jim sledila in čakala na priložnost

S.R.
18. 6. 2021, 11.08
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 11.20
Deli članek:

Ljubljanski policisti so aretirali 43- in 49-letnega državljana Romunije, ki sta ropala v središču Ljubljane in v Mostah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Romunska dvojica je 9. in 10. junija na posebej predrzen način izvršila tri tatvine. Kot pojasnujejo pri PU Ljubljana, sta v vseh treh primerih oškodovance opazovala pri dvigu gotovine v banki, jim nato sledila in čakala na priložnost, ko bosta jih lahko ukradla.

V Mostah sta za oškodovancem hodila v trgovini, nato se je eden od njiju pri blagajni vanj zaletel in iz žepa odtujil nekaj čez 1000 evrov gotovine. V drugem primeru sta oškodovanca zasledovala po centru Ljubljane, ga poskušala zamotiti z zemljevidom in spraševanjem o poti, pri tem pa je eden oškodovancu segel v jakno. Ta ga je zalotil, zato sta s kraja zbežala. V tretjem primeru sta se v lokalu približala oškodovancu za pultom, z glasnim vpitjem naredila zmedo, nato eden od njiju segel v njegovo torbo oškodovanca in mu sunil nekaj manj kot 1000 evrov gotovine. Oba so včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ju je poslal v pripor.

Policisti prebivalce pozivajo, naj bodo pri dvigovanju gotovine pozorni, zlasti posebej, kadar gre za večje zneske, ki jih dvigujejo na banki. Storilci so iznajdljivi in se na tatvine dobro pripravijo, potencialne žrtve pa vseskozi opazujejo, zato vedo tudi to, kam so spravile denar. Priložnost se že najde. Največkrat gre za nedolžen "trk" med osebama, ali pa spraševanje po poti, kjer z zemljevidom oškodovancu zakrijejo pogled.

"V kolikor ste v svoji bližini opazili osebe, ki se nenavadno vedejo, vas opazujejo in vam sledijo, bodite še posebej pozorni in o tem obvestite policijo na 113," dodajajo ljubljanski policisti.