Neskladje z izjavo

Nove sledi: zaslišali moža brutalno umorjene Britanke

C.E.
17. 6. 2021, 21.24
Posodobljeno: 17. 6. 2021, 21.29
Deli članek:

Po neuspešnem iskanju osumljencev so grški policisti danes zaslišali moža umorjene Britanske Caroline Crouch.

Profimedia
Caroline Crouch s soprogom Babisem Anagnostopoulos.

V grobem obnovimo srhljivo zgodbo. V hišo na obrobju Aten so 11. marca navsezgodaj vstopili roparji, ki so kot kaže vedeli, da zakonca, 20-letna Caroline Crouch in 32-letni Charalambos »Babis« Anagnostopoulos, doma skrivata večjo količino denarja. Najprej so uničili nadzorno kamero, umorili družinskega psa, nato pa Anagnostopoulosa onesposobili, zvezali, mu nadeli lisice ter mu zamašili usta in zavezali oči. Na koncu so pozornost posvetili Crouchevi, ki so jo na podstrešju hiše vpričo njune 11-mesečne hčerke Lydie mučili in po slabi uri groze umorili. Iz hiše so odnesli več tisoč evrov gotovine in nakit. Takšen opis je podal 32-letni pilot Babis.

Profimedia
Hiša v Glyki Neri, predmestju Aten, kjer se zgodil še ne povsem pojasnjen zločin.

Policija je takoj zagrabila za primer. Že so imeli v rokah tolpo čustveno zakrnelih roparjev, toda izkazalo se je, da niso zagrešili umora Caroline Crouch. Sledi DNK, ki so jih po poročanju grških medijev našli na oblačilih žrtev in zlasti pod nohti Croucheve, niso pomagale.

V zadnjih dneh morajo preveriti nekaj podatkov, indicev, ki nakazujejo, da pilot na zaslišanju ni bil povsem natančen. Kriminalisti so preučili biometrične podatke na pametni uri, ki jo je nosila Caroline. Po teh podatkih naj bi določili točen čas njene smrti, ura smrti pa se ne sklada s časom, ki ga je navedel Babis. Kolikšna je razlika, ni znano, vsekakor pa tolikšna, da so z njim danes opravili razgovor. Grški mediji še pišejo, da sta nekaj ur pred vdorom roparjev Babis in Caroline kolesarila, izmenjala sta si več sms sporočil, v katerih naj bi bilo nekaj ostrejših besed.

Preiskava se nadaljuje.