Poceni življenje

Gundi je bil majhen bradati samotar, Sebastian ga je poslal na oni svet

S.R.
17. 6. 2021, 08.59
Posodobljeno: 17. 6. 2021, 08.59
Deli članek:

Znanih je več informacij o bizarnem umoru na avstrijskem Tirolskem, kjer je zaradi blaznosti 29-letnika, ki je želel v zapor, ugasnilo življenje povsem naključne žrtve.

Reuters
Fotografija je simbolična.

77-letni Guntram T. je bil nekoliko čudaški samotar, ki je živel v z rastjem preraščeni hiši v avstrijskem kraju Kufstein. Upokojeni gradbeni delavec je bil majhen mož z gosto brado, med domačini pa znana faca, poroča avstrijski Kronenzeitung.

V ponedeljek zvečer je med svojim sicer rednim sprehodom po naključju naletel na 29-letnega Sebastiana E., ki pa je imel za bregom morilske namene. Ta je nezadovoljen z lastnim življenjem na obrežju reke Inn čakal na žrtev, katero koli žrtev, v katero bi lahko zasadil nož. Njegov motiv je bil tako bizaren kot preprost, želel si je v zapor, pot pa mu je prekrižal ravno Guntram. Tako je policistom razkril morilec, ki se je približno pol ure po najdbi trupla sam zglasil na policijski postaji.

Večji del življenja preživel pri starših

Za razliko od Guntram oziroma »Gundija,« kot so ga klicali znanci, je o morilcu Sebastianu znanega le malo. Po poročanju časnika je bival v stanovanju v večstanovanjskem bloku, v katerem je živelo tudi večje število tujcev. Tam naj bi mu gnezno priskrbel njegov oče, Sebastian pa naj bi pred tem večji del življenja preživel doma pri starših. Bil je brezposeln, v preteklosti pa naj bi se zdravil tudi na psihiatriji. Psihiatri bodo zdaj ugotavljali tudi, ali je bil v času brutalnega dejanja prišteven, za Gundija je to na žalost prepozno.

»Gundi pri svoji starosti in višini 1,7 metra najbrž ni imel možnost,« je za časnik dejal njegov skrušeni sosed Rainer, ki je pojasnil, da se je pokojni mnogim sicer zdel nekoliko čudaški, a je bil človek, ki nikomur nikoli ne bi storil žalega. Po navedbah sosedov naj Gundi ne bi imel sorodnikov, vsaj ne takšnih, s katerimi bi si bil blizu. Se je pa enkrat omenjalo, da naj bi v Gradcu živela njegova sestra, so še dejali.