Ustrelila moškega in njegovo nosečo ženo

V Budimpešti aretirali morilsko influencerko in njenega fanta

R.T.
16. 6. 2021, 08.59
Posodobljeno: 16. 6. 2021, 09.10
Deli članek:

Na Madžarskem so konec tedna aretirali bahava partnerja, ki ju je več mesecev iskala kanadska policija.

Hamilton Police
Oliver Karafa in Yun »Lucy« Lu Li

Kanadska policija je v ponedeljek razkrila, da so v soboto v Budimpešti aretirali 28-letnega Oliverja Karafo ter njegovo 25-letno partnerko in influencerko Yun »Lucy« Lu Li. »Bilo je eno tistih potovanj, ki je terjalo veliko korakov in novih informacij, da smo prišli do sem. Partnerjem iz vzhodne Evrope, zlasti madžarski enoti za aktivno iskanje pobeglih oseb ,bi se rad zahvalil za ves vložen trud,« je dejal Jim Callender, policijski načelnik v kanadskem mestu Hamilton, kjer se je februarja letos odvila tragedija.

Konec februarja sta bila na svojem domu v Hamiltonu ustreljena 39-letni Tyler Pratt in njegova 26-letna noseča zaročenka. Policisti so hudo poškodovano 26-letnico našli na ulici in jo prepeljali v bolnišnico, kjer so ji rešili življenje, a je njen še nerojeni otrok umrl. Enako usodo je dočakal Pratt, sicer oče treh otrok, ki je umrl na kraju dejanja. Preiskovalci so hitro ugotovili, da sta zločin zagrešila Karafa in Lijeva, a je morilski par že v 24 urah po dejanju pobegnil v Evropo, kjer se je, dokler ju niso izsledili na Madžarskem, za njima izgubila vsaka sled. Postopki za izročitev osumljencev Kanadi, kjer jima bodo sodili, so še v teku.

Kot poročajo kanadski mediji, gre za par, vajen razkošnega in predvsem bahavega življenja. Lijeva je živela življenje tako imenovane »influencerke« oziroma vplivnice. Na Instagramu in TikToku je objavljala predvsem fotografije in videoposnetke, ki jih je ustvarjala skupaj s svojima sestrama trojčicama.