Dokler se ni zagozdil

FOTO: Ugotovili, kdo je v Radljah ponoči ukradel avtobus in z njim podiral vse pred sabo

G.G.
15. 6. 2021, 10.02
Posodobljeno: 15. 6. 2021, 12.56
Deli članek:

To sta bila domačina, lumpa stara 18 in 20 let.

PU Celje
Z avtobusom sta trčila tudi v ograjo pred osnovno šole v Radljah ob Dravi.

Zgodilo se je preteklo nedeljo, 6. junija, ko je bilo že blizu polnoči. Mladeniča sta prišla na idejo, da bi se zapeljala z avtobusom. Izbrala sta enega od parkiranih, nekako odprla vrata in ga spravila v pogon.

Prvi je za volan sedel mlajši. Nevešč manevriranja je po nekaj metrih trčil v drog javne razsvetljave. Pogum je zbral dvajsetletnik in nadaljeval z vožnjo. Najprej je povozil oviro, načet kandelaber, in kmalu trčil v prometni znak. Še je šlo! Počasi je pognal avtobus proti pešpoti, proti igriščem pred osnovno šolo. Tam je trčil v kovinsko ograjo. Ju je to streznilo? Ne, kot poroča Policijska uprava Celje, sta »z vožnjo nadaljevala po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus ni zagozdil na travnati površini.«

PU Celje
Avtobus se je zagozdil na travnati površini.

Radeljski policisti bodo barabina ovadili zaradi kaznivega dejanja odvzem motornega vozila. Sešteli bodo tudi prekrške, ki bodo »streznili« njuni denarnici.

Kaj pa materialna škoda? Poškodovan drog javne razsvetljave, prometni znak, ograja, zelenica, … s tem sta povzročila »večjo materialno škodo«. Na avtobusu pa je nastalo za okoli 25 tisoč evrov škode.

PU Celje
Padel je tudi prometni znak.