v nedeljo

V celjskem zaporu naj bi si sodil morilec policista Samo Tadin

A.S./S.S.
15. 6. 2021, 09.24
Posodobljeno: 15. 6. 2021, 09.24
Deli članek:

Samo Tadin naj bi v nedeljo storil samomor.

Bralec Ernest
V policijski avto se je Samo Tadin zaletel namerno.

Na Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij so za spletno stran 24ur potrdili, da je v celjskem zaporu v nedeljo obsojenec storil samomor. Po informacijah omenjenega portala gre za Sama Tadina, ki je bil zaradi umora in poskusa umora policistov v nesreči na Ižanski cesti leta 2015 obsojen na 30 let zapora. 

Spomnimo: Tadin je junija 2015 na intervencijsko številko prijavil, da bo na Igu, kjer stanujejo starši njegove nekdanje partnerice, naredil masaker. Na kraj se je odpravilo več patrulj, med njimi je bila prva s Policijske postaje Vič. Tadin je v zasedi počakal patruljo, z daljnogledom je opazoval cesto, in ko je zagledal policijsko vozilo, je sedel v najet avtomobil ter pohodil plin. V silovitem čelnem trčenju je življenje izgubil viški policist Igor Mauser. Kot smo poročali, je Tadin moril iz maščevanja, saj so mu policisti dva dneva pred grozljivim dogodkom izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici. Obsodba je postala pravnomočna junija 2016.

STA
Samo Tadin

Napadel in grozil več policistom

Tadin je leta 2019 v priporu na Povšetovi napadel in grozil več pravosodnim policistom, ki so, oblečeni v zaščitno opremo, vstopili v njegovo sobo z namenom, da mu odvzamejo računalnik, potrdila, da so mu ga zaplenili, pa ni hotel podpisati. Tadin je takrat policista dvakrat zabodel v hrbet in enkrat v sprednjo stran trupa. Policista so po napadu prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.