pošastno

Spregovorila mama hčera, ki ju je utopil maščevalni oče

B.K.
14. 6. 2021, 19.10
Posodobljeno: 14. 6. 2021, 19.13
Deli članek:

Potapljači so truplo 6-letne Olivie potegnili z globine 1000 metrov.

Instagram (bringbackhomeannaandolivia)
6-letna Olivia in enoletna Anna.

Potem, ko so potapljači v četrtek z morja v bližini španskega otoka Tenerife na Kanarskih otokih potegnili truplo 6-letne Olivie, ki jo je ugrabil oče, je o tragediji javno spregovorila užaloščena mama Beatrice Zimmermann.

6-letna Olivia in njena komaj eno leto stara sestrica Anna, sta bili ugrabljeni 27. aprila, ko ju je pri Beatrice doma prevzel njen nekdanji partner in oče deklic Tomás Gimeno. Čeprav bi deklici mami moral vrniti še isti dan, je namesto njiju dobila le Tomásovo pismo, da hčera ne bo nikoli več videla. V četrtek so potapljači v morju našli športno torbo, v kateri je bilo truplo Olivie. Poleg nje so našli še eno torbo, ki pa je bila prazna. Preiskovalci sumijo, da je v njej bilo truplo male Anne, a jo je medtem že vzelo morje.

Beatrice se je v javno objavljenem pismu javnosti zahvalila za vso podporo, ki jo dobiva v zadnjih dneh. Zapisala je, da sta Anna in Olivia “zdaj dva angelčka, ki sta nas za ceno svojih življenj naučila pomembne lekcije.” Dodala je, da se bo zdaj “borila proti tem nepravičnostim in za dobrobit vseh otrok.”

Javno pismo je opremila s fotografijami deklic in zapisala, da sta bili deležni polne ljubezni. “Vsak dan sem jima povedala, da ju imam rada.” Dejanje svojega nekdanjega partnerja je označla za “najbolj pošastno dejanje, ki ga lahko človek stori” in dodala, da si je želela, da bi umrla z njima. Vendar pa to ni bilo v Tomásovem planu. “Hotel je, da trpim, ko ju iščem brez prestanka. To je razlog, zakaj me je pustil živeti,” je še zapisala Beatrice, ki je prepričana, da se ji je Tomás maščeval, ker je po njunem razhodu našla novega partnerja.

Profimedia
Hiša, v kateri je prebival Tomas Gimeno.

37-letnega očeta oblasti sicer še vedno niso našle, je pa sodišče izdalo nalog za njegovo aretacijo. Iskalna ekipa je sicer našla njegov čoln, ki je bil zasidran nad območjem, kjer so našli Oliviino truplo. Na čolnu naj bi bile sledi krvi.