Pismo iz zapora

Prvič spregovoril domnevni morilec male Maddie

R.T.
14. 6. 2021, 08.52
Posodobljeno: 14. 6. 2021, 09.01
Deli članek:

Brückner je doslej o zadevi molčal, zdaj pa je javnost presenetil z nenavadnim pismom, ki ga je naslovil na javnost.

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Že dobro leto dni je znano, da nemško tožilstvo umora takrat triletne Britanke Madeleine McCann sumi 44-letnega Christiana Brücknerja, ki zaradi drugih grehov trenutno ždi v nemškem zaporu. Zdaj je prvič spregovoril.

Profimedia
Christian Brückner

V javnem pismu, ki ga je poslal iz zapora, trdi, da je v zadevi nedolžen. Ob tem je nemškega državnega tožilca Hansa Christiana Woltersa pozval k odstopu. Slednji je namreč prejšnji teden javno naznanil, da bi lahko uganko, kaj se je 3. maja 2007 na Portugalskem zgodilo z malo Maddie, razrešili že v nekaj mesecih. Preiskovalci so po njegovih navedbah prejeli nekaj »zelo zanimivih namigov,« s katerimi pa še niso odgovorili na vsa vprašanja.

Brückner je v pismu tožilca obtožil sramotnega in povsem neprimernega ravnanja. »Vložitev obtožnice zoper osumljenega je ena stvar. A nekaj povsem drugega je, da državni tožilec z javnim obsojanjem začne že pred začetkom glavne obravnave, to je škandalozno,« je med drugim zapisal po poročanju nemškega tabloida Das Bild. V pismu je besedičil še o svobodi izražanja, v isti sapi pa je dejal, da je tožilec s svojim preteklim in sedanjim delovanjem svetu pokazal, da ni primeren za ta položaj. Hkrati ga je obtožil, da sramoti nemški pravni sistem.

Profimedia
Tožilec Hans Christian Wolters je nedavno dejal, da so zelo blizu rešitvi primera.

Pismo je začinil z bizarno risbico, na kateri Wolters in državna tožilka Ute Lindemann v restavraciji sedita za mizo in naročita »forenzični file,« s čimer je Brückner domnevno želel povedati, da zoper njega nimajo dokazov. Pismo naj bi sicer napisal že v začetku maja, a doslej iz neznanega razloga ni prišlo v javnost. To je sicer prvič, da je o zadevi javno spregovoril tudi Brückner, ki je od trenutka, ko je postal glavni osumljenec za smrt male Maddie, vestno molčal in se skrival za svojimi odvetniki.